Πώς να ηρεμήσετε το μωρό σας όταν γκρινιάζει και δεν θέλει να κοιμηθεί (vid)

Δεν μπορείτε να κάνετε ένα μωρό να κοιμηθεί τη στιγμή που εσείς θέλετε, μπορείτε όμως να το βοηθήσετε να χαλαρώσει.

Πώς να ηρεμήσετε το μωρό σας όταν γκρινιάζει και δεν θέλει να κοιμηθεί (vid)

Κι όταν αδυνατεί να συνεχίσει να κοιμάται, μπορείτε να του παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να είναι ήρεμο, οπότε αν «πεταχτεί» στον ύπνο του και συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει να κοιμηθεί και πάλι ήρεμο.

Απλοί τρόποι για να ηρεμήσετε το μωρό σας

Δοκιμάστε τις φασκιές

Μερικά μωρά κυρίως αυτά που ξαφνιάζονται και πετάγονται πολύ, μπορούν να ηρεμήσουν ευκολότερα αν «βολευτούν» μέσα σε ένα βαμβακερό σεντόνι, με το σώμα τους τυλιγμένο καλά μέχρι τους ώμους.Η κουβέρτα μπορεί να είναι πολύ ζεστή γι’ αυτό είναι καλύτερα ένα σεντόνι αλλά αφήνοντάς του το περιθώριο να κουνάει ελεύθερα τα χέρια του όποτε το θελήσει.

Σταθερό, ρυθμικό απαλό χτύπημα στην πλάτη

Κρατήστε το μωρό στο ύψος του ώμου σας ή φέρτε το στα γόνατά σας, μπρούμυτα. Δώστε του αργά, απαλά χτυπήματα στην πλάτη. Αυτό ηρεμεί ένα μωρό που είναι πολύ ανήσυχο. Πιθανόν να αρχίσει να λικνίζετε ελαφρά καθώς το κρατάτε και αυτό είναι χαλαρωτικό και για εσάς.

Λίκνισμα

Για ένα μωρό που δεν είναι έτοιμο να κοιμηθεί, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το σηκώσετε όρθιο και να το κουνήσετε αργά στα γόνατά σας ή επάνω στον ώμο σας.Ένα νυσταγμένο, ευερέθιστο μωρό μπορείτε να το κρατήσετε στην ποδιά σας και να το λικνίσετε αργά από τα αριστερά προς τα δεξιά και το αντίστροφο, κρατώντας τους ώμους και την πλάτη του.

Κούνημα με αιώρα

Μπορεί το μωρό σας να ηρεμήσει αν το βάλετε σε μια αιώρα ή σε ένα παιδικό κάθισμα, κρεμασμένο με ασφάλεια από κάπου, και το κουνήσετε. Επίσης, μπορείτε και εσείς να ξαπλώσετε, σε μια αιώρα με το μωρό σας αγκαλιά και να λικνιστείτε απαλά.

Μασάζ

Στα περισσότερα μωρά αρέσει πολύ να τα αγγίζουν. Εξαρτάται όμως πώς το αγγίζετε. Το μασάζ μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση και εκνευρισμό. Θα μάθετε από το μωρό σας, παρατηρώντας τις αντιδράσεις του.

Φωνή

Στο μωρό αρέσει πολύ να σας ακούει και ακόμα και ένα νεογέννητο συγχρονίζει τις κινήσεις του με το ρυθμό της φωνή σας. Δεν χρειάζεται να είστε καλλίφωνος για να το νανουρίσετε με ένα τραγούδι. Η ηχογραφημένη μουσική, επίσης θα βοηθούσε.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς να ηρεμήσετε ένα μωρό που κλαίει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved