Γιατί το μωρό έχει νεύρα; Πέντε πιθανοί λόγοι

Ποιος είπε ότι τα μωρά δεν εκνευρίζονται;

Γιατί το μωρό έχει νεύρα; Πέντε πιθανοί λόγοι

Το γεγονός ότι δεν μπορούν να μιλήσουν δεν σημαίνει ότι δεν ενοχλούνται από κάποιες κινήσεις που κάνεις ή που δεν κάνεις. Προσπαθεί λοιπόν να το δείξει με τον μόνο τρόπο που ξέρει, το κλάμα και την γκρίνια.

Τι μπορεί να το ενοχλεί;

1. Όταν προσπαθείς να το ξαπλώσεις για να το αλλάξεις

Η υπόθεση άλλαγμα δεν είναι η αγαπημένη του μωρού. Ειδικά, όταν το ξαπλώνεις. Γι αυτό και προσπαθεί να σηκωθεί πάνω κι αφού δεν τα καταφέρνει, βάζει τα κλάματα ή τις φωνές.

2. Όταν του παίρνεις το στήθος όταν το ταΐζεις

Σίγουρα, δε μπορείς να το αφήσεις όλη τη μέρα στο στήθος σου. Και η στιγμή, που το παίρνεις, είναι για εκείνο εκνευριστική. Επίσης, είναι απόλυτα κατανοητό ότι θα προσπαθήσεις να βρεις κι εσύ μία θέση που να σε βολεύει, αλλά αυτό δεν του αρέσει, διότι το διακόπτεις.

3. Όταν δεν μοιράζεσαι μαζί του αυτό που τρως

Θα έχεις παρατηρήσει όταν τρως, το μωράκι σου σε κοιτάει στο στόμα. Κι αυτό διότι «λιμπίζεται» αυτό που τρως. Κι επειδή δε μπορεί να φάει κι εκείνο, είναι το χειρότερο του. Γι αυτό, απέφευγε να το κάνεις μπροστά του, όσο μπορείς.

4. Όταν προσπαθείς να το κάνεις να σταθεί στα πόδια του, ενώ ακόμη δεν έχει δυνάμεις

Όλοι οι γονείς το έχουμε κάνει αυτό: να βάζουμε το μωράκι μας να σταθεί στα πόδια του. Έχε υπόψη, όμως, πως αν δεν είναι έτοιμο ή είναι πολύ μικρούλι για να έχει δυνάμεις στα πόδια του, ώστε να τα καταφέρει, είναι μία πολύ άβολη κατάσταση για εκείνο. Κι εκνευριστική.

5. Όταν του παίρνεις πράγματα από το στόμα

Το μωράκι σου λατρεύει να βάζει πράγματα στο στόμα του. Είναι για εκείνο ένας τρόπος, να ανακαλύψει νέες πράγματα. Ωστόσο, είναι πολύ επικίνδυνο κι εσύ σωστά το παίρνεις από το στόμα του. Έλα, όμως, που αυτό το εκνευρίζει. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν πειράζει καθόλου.

Photo : Care.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved