Έξι πράγματα που μπορεί να εκνευρίσουν το μωρό σας

Μπορεί το μωρό να μην μιλάει για να μας πει τι θέλει και τι όχι, συχνά όμως το δείχνει με τον τρόπο του.

Έξι πράγματα που μπορεί να εκνευρίσουν το μωρό σας

Δυσανασχετεί, κουνάει το κεφάλι του πέρα δώθε, κλαίει επίμονα. Και θα πρέπει εμείς να αποκωδικοποιήσουμε τη συμπεριφορά του για να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι εκείνο που το ενοχλεί. Προφανώς δεν είναι μόνο ένα, αλλά πολλά περισσότερα, όπως:

1.Όταν σκουπίζετε το στόμα του μετά από κάθε μπουκιά

Σίγουρα, δεν είναι ωραίο να βλέπουμε το στόμα του μωρού βρώμικο ή γεμάτο φαγητό. Γι΄αυτό και κάθε μαμά φροντίζει να το καθαρίζει με ένα πετσετάκι ή ένα χαρτί. Όμως αυτή η κίνηση είναι αρκετή για να προκαλέσει τον εκνευρισμό του μωρού. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που πάτε να το σκουπίσετε στρέφει το κεφάλι του προς την αντίθετη κατεύθυνση ή προσπαθεί να απομακρύνει το χέρι σας.

2. Όταν προσπαθείτε να το αλλάξετε και θέλετε να παραμείνει ακίνητο

Η αλλαγή πάνας για πολλά μωρά είναι η ώρα του παιχνιδιού. Ειδικά, όταν έχετε βγάλει την βρώμικη πάνα και έχετε πλύνει το μωρό, δύσκολα θα το κρατήσετε ακίνητο για να του φορέσετε την καθαρή πάνα. Κι ενώ αναρωτιέστε με απόγνωση γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάτσει ένα λεπτό ακίνητο , την ίδια στιγμή το μωρό δείχνει να απορεί με αυτή την επιμονή σας.

3. Όταν δεν του δίνετε να δοκιμάσει από αυτό που τρώτε

Το μωρό σας έχει τη φυσική επιθυμία να φάει αυτό που τρώτε. Αλλά τις περισσότερες φορές δεν πρέπει να το δοκιμάσει καθώς απλά είναι ακατάλληλο για το πεπτικό του σύστημα. Φυσικά, και δεν μπορεί να το καταλάβει και ξεκινάει η γκρίνια.

ungry

4. Όταν προσπαθείτε να το σηκώσετε ενώ δεν μπορεί ακόμα ( είτε γιατί φοβάται, είτε γιατί δεν θέλει)

Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα λάθη που κάνουν συχνά οι γονείς. Το μωρό σας δεν μπορεί να κρατήσει τα πόδια του ευθεία καθώς οι σύνδεσμοι και οι μύες δεν είναι αρκετά ισχυροί ώστε να το επιτρέψουν να παραμείνει όρθιο. Πιέζοντάς το να σταθεί όρθιο,το μόνο που καταφέρνετε

5. Όταν παίρνετε πράγματα από το στόμα του

Το μωρό σας αγαπά να βάζει πράγματα στο στόμα που βρίσκει στο πάτωμα. Είναι όμως μια επικίνδυνη συνήθεια και εσείς πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση. Κάθε φορά λοιπόν που το βλέπετε να είναι υπερβολικά ήσυχο, να έχει «αξαφανιστεί» ή να κρατάει το στόμα του κλειστό, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι συμβαίνει. Και βιάζεστε να τραβήξετε από το στόμα του ότι υπάρχει, προς μεγάλη απογοήτευσή του φυσικά.

6. Όταν θέλετε να μετρήσετε τα νέα του δόντια

Στο μωρό δεν αρέσει καθόλου να του ανοίγεται το στόμα για να δείτε τα νέα του δοντάκια. Βρίσκουν εκνευριστικό να εξετάζετε πόσα δόντια έχει ή πρόκειται να βγάλει.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτά είναι τα 7 πράγματα που κάνεις κι εκνευρίζουν το μωράκι σου
Πώς θα καταλάβω ότι το μωρό μου είναι αδιάθετο;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved