Εφτά σκέψεις που κάνει το μωρό σου όταν πηγαίνεις στο μπάνιο χωρίς εκείνο

Ενδεχομένως, να σου ακούγεται παράξενο, αλλά το μωρό σου κάθε φορά που πηγαίνεις στο μπάνιο, χωρίς εκείνο, κάνει κάποιες συγκεκριμένες σκέψεις.

Εφτά σκέψεις που κάνει το μωρό σου όταν πηγαίνεις στο μπάνιο χωρίς εκείνο

Γιατί μπορεί να είναι μικρό και να μη μιλάει, όμως, αυτός ο σύντομος «αποχωρισμός» σας, το βάζει σε διάφορες σκέψεις και συναισθήματα.

Ιδού πράγματα που σίγουρα σκέφτεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

«Τι σημαίνει ιδιωτικότητα»;

Το μπάνιο είναι ένα μέρος, που ακόμη και ο Βασιλιάς πηγαίνει μόνος. Αλλά το μωράκι σου, αυτό δεν είναι σε θέση να το κατανοήσει και σύμφωνα με το Psychology Today, νιώθει μπερδεμένο, όταν ξαφνικά το αφήνεις και πηγαίνεις αλλού, χωρίς εκείνο.

«Και τώρα, τι κάνω»;

Το μωρό ξέρει ότι η μαμά έχει πάντα το νου της σε εκείνο και νιώθει ασφάλεια. Έτσι, όταν εκείνη φεύγει από το δωμάτιο και δεν επιστρέφει αμέσως, νιώθει κατά κάποιο τρόπο, μετέωρο. Νιώθει ανασφάλεια.

«Πρέπει να τη βρω»

Όταν το μωρό είναι σε φάση που μπουσουλάει ή μπορεί να κατέβει και να σκαρφαλώσει, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, όταν πηγαίνεις στο μπάνιο. Κι αυτό, διότι από τις πρώτες σκέψεις που κάνει, είναι να βρει τη μαμά του. Και αυτό κρύβει τον κίνδυνο να πέσει και να χτυπήσει οπότε, σε αυτή την περίπτωση, το βάζεις στο πάρκο, για σιγουριά και ασφάλεια.

moro klaiei

«Είμαι μόνος μου»

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Παιδιών, για εκείνο είναι ένας μικρός αποχωρισμός, με αποτέλεσμα το πρώτο που νιώθει, είναι φόβος ότι το εγκατέλειψε η μαμά του. του δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια, γι αυτό και τα περισσότερα μωρά, κλαίνε όταν πηγαίνετε στο μπάνιο. Και σε αυτή την περίπτωση είναι να το πάρετε μαζί σας ή να το έχετε σε σημείο που να υπάρχει οπτική επαφή.

«Δε θυμάμαι να σου έδωσα την άδεια»

Κι, όμως, το μωρό σου είναι σε φάση που να κάνει τέτοια σκέψη. Πώς δηλαδή εσύ η μαμά του τόλμησες κι έφυγες, χωρίς να σου δώσει το ίδιο την άδεια. Κι αν μπορούσε να μιλήσει, να είσαι σίγουρη ότι το πρώτο που θα σε ρωτούσε θα ήταν το εξής: «Πού ήσουν»; Με τον απαραίτητο θυμό.

«Μαμά τι κάνεις, επιτέλους»;

Επίσης, αν μπορούσε να μιλήσει, θα σου φώναζε: «Μαμά, τι κάνεις επιτέλους»; Γιατί μπορεί εσύ να μην αργείς, όμως, για εκείνο η απουσία σου, μοιάζει με... αιώνας!

«Μαμά, με αγαπάς»;

Κι, αφού νιώθει όλα τα παραπάνω, όταν επιστρέφεις, αν μπορούσε να μιλήσει, θα σε ρωτούσε, αν το αγαπάς; Είναι αυτό το συναίσθημα ανακούφισης, που νιώθει όταν βλέπει τη μαμά του. κι επειδή ένιωσε ανασφάλεια, θέλει να ξέρει ότι το αγαπάς. Έτσι, για την επιβεβαίωση.

Διαβάστε επίσης:

Το βουβό κλάμα ενός μωρού όταν ακούει τη μαμά του να του τραγουδάει

Να μιλάμε «μωρουδίστικα» ή όχι στο μωρό;

Σκέψη και συναίσθημα: 10 πράγματα που κάθε παιδί πρέπει να ξέρει

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved