Πέντε συμπεριφορές παιδιών για τις οποίες πρέπει να είστε ευγνώμονες

Ορισμένες συμπεριφορές παιδιών αποτελούν δείγματα μιας ξεχωριστής προσωπικότητας. 

Πέντε συμπεριφορές παιδιών για τις οποίες πρέπει να είστε ευγνώμονες
Αγόρι έχει σταυρώσει τα χέρια του, σουφρώνοντας παράλληλα τα χείλη του. Bigstock

Συχνά τα παιδιά μπορεί να γίνουν δύστροπα, επίμονα, απαιτητικά. Να έχουν συμπεριφορές που σας βγάζουν εκτός εαυτού καθώς δεν δείχνουν καμία διάθεση για συμμόρφωση ή αλλαγή.

Η επιμονή όμως, όπως και το πείσμα ή η επιλεκτικότητα με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορούν να βοηθήσουν το παιδί στη ενήλικη ζωή του να πετύχει όλα όσα θέλει.

simperifora-aftistikon-paidion.jpg

Κοριτσάκι ποζάρει μπροστά στη ζωγραφιά τουΕιδικότερα:

Το πείσμα θα γίνει επιμονή

Μπορεί να τραβάτε τα μαλλιά σας εξαιτίας του πεισματάρικου παιδιού σας να κάνει αυτό που θέλει ακόμα κι όταν του το έχετε απαγορεύσει, αλλά αυτό το πείσμα μεγαλώνοντας θα γίνει επιμονή. Θα αποδείξει στον εαυτό του ότι μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και ότι οι άλλοι θα μπορούν να βασίζονται πάνω του.

Η αντίσταση θα γίνει ηγεσία

Αναρωτιέστε συχνά γιατί μόνιμα το παιδί σας αντιδρά και αντιστέκεται σε κάθε τι που του ζητάτε; Υπομονή, γιατί μεγαλώνοντας μπορεί να γίνει ηγέτης. Οι ηγέτες δεν φοβούνται να χαράξουν νέα μονοπάτια. Μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να αναλάβουν την ευθύνη και να μη συγκρίνονται με άλλους.

Τα έντονα συναισθήματα θα γίνουν πάθος

Οι κρίσεις και τα ξεσπάσματα είναι οδυνηρά αλλά το μικρό σας τα ζει ολόψυχα. Η ωριμότητα θα μετριάσει και θα διοχετεύσει το πάθος σε νέες δεξιότητες, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και όρεξη για ζωή. Θα συνεχίσει να έλκεται από τις περιπέτειες. Ποτέ δεν θα βαρεθεί…Το πάθος εμπνέει και επηρεάζει.

Handsome Mixed Race Boy, Playing In The Living Room In The House, Playing With Plasticine Statue, Ha

Aγοράκι ποζάρει χαμογελαστό με το αρκουδάκι του

Η επιλεκτικότητα θα γίνει φιλοδοξία

Τα παιδιά που είναι επιλεκτικά από μικρή ηλικία, ξέροντας τι θέλουν, δείχνουν από νωρίς ότι είναι φιλόδοξα. Μεγαλώνοντας θα είναι υπεύθυνα, με ισχυρή εργασιακή ηθική ενώ θα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τον εαυτό τους.

Η απερισκεψία θα γίνει θάρρος

Ακριβώς, όπως δεν θα φοβάται να μετατρέψει την παιδική χαρά σε …γήπεδο παρκούρ, έτσι δεν φοβάται να τολμά γενικά... Επειδή διαθέτει μια ισχυρή εσωτερική πυξίδα και ορμή, θα πιέζει τα όριά του για να πετύχει όλα έχει βάλει στο μυαλό του.

Με πληροφορίες από το imom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved