To TikTok θα εφαρμόσει νέο χρονικό όριο για χρήστες κάτω των 18 ετών

Το TikTok καθιερώνει όριο ημερήσιας χρήσης για νέους κάτω των 18 ετών.

To TikTok θα εφαρμόσει νέο χρονικό όριο για χρήστες κάτω των 18 ετών

Μικρό κορίτσι κρατά στα χέρια του συσκευή τηλεφώνου.

Bigstock

Αν το παιδί σας έχει εμμονή με το TikTok, αυτά τα νέα ίσως να σας φανούν καλά: η γνωστή εφαρμογή TikTok ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ένα νέο όριο χρόνου οθόνης για όλους τους χρήστες κάτω των 18 ετών. Και επειδή η εφαρμογή δεν πρόκειται να φύγει από τις ζωές μας σύντομα, ούτε η εμμονή αρκετών χρηστών, αυτό είναι σίγουρα καλό νέο για τους νεαρούς θαυμαστές του TikTok.

Το χρονικό όριο θα μειωθεί στη μία ώρα. Όταν συμπληρώνεται το όριο των 60 λεπτών, οι έφηβοι χρήστες (κάποιος χρήστης πρέπει να είναι άνω των 13 ετών για να έχει δικό του λογαριασμό, αν και προφανώς πολλά παιδιά και γονείς έχουν παρακάμψει αυτή την επιλογή) θα ζητηθεί να εισαγάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα βίντεο που θέλουν.

Σε εκείνο το σημείο, οι έφηβοι θα μπορούν να βγουν από την εφαρμογή εάν το θέλουν, αλλά θα τους ζητηθεί επίσης να ορίσουν ένα όριο εάν περάσουν «περισσότερα από 100 λεπτά στο TikTok την ημέρα». Οι χρήστες κάτω των 13 ετών θα έχουν επίσης ένα ημερήσιο όριο 60 λεπτών και ο γονιός ή κηδεμόνας τους θα μπορεί να εισαγάγει έναν κωδικό πρόσβασης που θα επεκτείνει την ημερήσια χρήση τους για άλλη μισή ώρα.

«Πιστεύουμε ότι οι ψηφιακές εμπειρίες πρέπει να φέρνουν χαρά και να παίζουν θετικό ρόλο στον τρόπο έκφρασης των ανθρώπων», δήλωσε ο Cormac Keenan, επικεφαλής επικεφαλής του τμήματος Εποπτείας και Ασφάλειας του TikTok.

paidia-ethismos-tiktok.jpg

Κορίτσι βρίσκεται ξαπλωμένο στο κρεβάτι και κρατά μια συσκευή τηλεφώνου στα χέρια του.

Υπήρξε πολύς λόγος για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των νεαρών χρηστών τα τελευταία χρόνια. Οι ειδικοί λένε ότι η δημοτικότητα των εφαρμογών κοινωνικών μέσων όπως το TikTok και το Snapchat έχει συμβάλει σε μια αύξηση προβλημάτων ψυχικής υγείας μεταξύ των εφήβων και των νέων. Ειδικά τα έφηβα κορίτσια βρίσκονται σε κρίση, όπως αναφέρθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μόλις τον περασμένο μήνα. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι αν οι νέοι μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά στις οθόνες, θα αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.

Μια μελέτη από το Pew Research Center τον περασμένο Αύγουστο διαπίστωσε ότι το 67% των Αμερικανών εφήβων χρησιμοποιούσαν το TikTok, με το 16% όλων των εφήβων να λένε ότι το χρησιμοποιούσαν «συνεχώς». Οι νομοθέτες συζητούν τη θέσπιση κανονισμών για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας και τα παιδιά κάνουν χρήση των εφαρμογών αυτών.

Ο επικεφαλής ο Cormac Keenan, είπε για τα 60 λεπτά που τέθηκαν ως όριο: «Παρότι δεν υπάρχει μια συνολικά εγκεκριμένη θέση επί του "σωστού" χρόνου στην οθόνη, ή των επιπτώσεων του χρόνου αυτού γενικώς, συμβουλευτήκαμε την ακαδημαϊκή έρευνα και τους ειδικούς του Digital Wellness Lab στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης για την επιλογή αυτού του ορίου»

πηγή: Mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved