Ποιες συμπεριφορές θεωρεί ένα αγόρι ότι είναι ένδειξη αδυναμίας

Bigstock

Πώς ο πατέρας μπορεί να ανατρέψει αυτή την πεποίθηση και να βοηθήσει τον γιο του να μη φοβάται να εκδηλώνει τα συναισθήματά του.

Τα αγόρια καθώς μεγαλώνουν θέλουν να ενταχθούν σε παρέες και να βρουν την ταυτότητά τους. Μέσα τους συμβαίνουν μεγάλες συγκρούσεις προσπαθώντας να ισορροπήσουν τα «θέλω» τους με τα «πρέπει».

Ο ρόλος του γονιού και ειδικά του πατέρα σε αυτό το στάδιο είναι καθοριστικός.

Καλείται να βοηθήσει τον γιο του να πιστέψει στον εαυτό του και να του δείξει ότι συμπεριφορές που τώρα του φαίνονται ως ένδειξη αδυναμίας στην πραγματικότητα απαιτούν γενναιότητα.

Τέσσερα δυνατά σημεία που ένα αγόρι μπορεί να πιστεύει ότι είναι αδυναμίες

Να ζητά βοήθεια

Παρά τα αντίθετα στερεότυπα, τα αγόρια πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι ντροπή να ζητάνε βοήθεια. Οι πιο δυνατοί άντρες είναι συχνά όσοι γνωρίζουν τα όριά τους και ξέρουν σε ποιον μπορούν να στηριχθούν. Ένας πατέρας λοιπόν θα πρέπει να δείξει στον γιο του, ότι πρέπει να ζητά βοήθεια κάθε φορά που τη χρειάζεται γιατί μόνο τότε θα είναι καλά με τον εαυτό του αλλά και με τους γύρω του.

Να είναι ευάλωτο

Πολλοί άνδρες διανύουν τη ζωή τους φοβούμενοι να μοιραστούν τα συναισθήματα και τους φόβους τους γιατί αισθάνονται ντροπή ή γιατί δεν έχουν μάθει να το κάνουν. Μεγαλώνοντας αγόρια που κατανοούν τη σημασία του να είναι ευάλωτοι ή να μη νιώθουν άσχημα με αυτό, τα βοηθάτε να έχουν ψυχική ισορροπία, να σφυρηλατήσουν βαθιές φιλίες και πιο στενές σχέσεις στη ζωή τους.

Να ζητά συγγνώμη (και να συγχωρεί)

Τα αγόρια πρέπει να μη φοβούνται να λένε «συγγνώμη». Είναι ένδειξη ότι αναγνωρίζουν το λάθος που έχουν κάνει και παραδέχονται ότι δεν είναι τέλεια. Όταν οι μπαμπάδες διδάσκουν στους γιους τους να μην αρνούνται ότι έχουν κάνει λάθος, να μην το ελαχιστοποιούν ή να μη το υποβιβάζουν, τους μαθαίνουν να βάζουν τις σχέσεις πάνω από την υπερηφάνεια τους.

Να βοηθά όσους έχουν ανάγκη

Τα αγόρια πρέπει να μάθουν τη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Η κουλτούρα της σύγχρονης κοινωνίας τείνει να διαμορφώνει ανθρώπους που είναι εγωκεντρικοί. Αλλά η πραγματική δύναμη κρύβεται σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να δουν τις ανάγκες των άλλων και να τους βοηθήσουν. Είναι επίσης πιο πιθανό να είναι ευγνώμονες για όσα έχουν.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved