Ερωτήσεις που διστάζει να κάνει ένας γιος στον μπαμπά του

Ποιες ερωτήσεις δύσκολα θα κάνει ο γιος στον μπαμπά του.

Ερωτήσεις που διστάζει να κάνει ένας γιος στον μπαμπά του
Bigstock

Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα, τα παιδιά μπορούν να κάνουν έως και 400 ερωτήσεις την ημέρα.

Καθώς όμως μεγαλώνουν, οι ερωτήσεις που θέτουν στους γονείς τους είναι λιγότερες και πιο συγκεκριμένες. Μάλιστα ανάλογα με το φύλο, αποφεύγουν τις ερωτήσεις που είναι προσωπικές Τι πε ή που θεωρούν ενοχλητικές. Προτιμούν να αναζητήσουν απαντήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από τους φίλους τους.

Σήμερα θα αναφερθούμε στις ερωτήσεις που αποφεύγει να κάνει ένας γιος στον μπαμπά του:

Dad And Child Having Fun Outdoors. Father Giving Son Ride On Back In Park. Portrait Of Happy Father

«Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που έχεις κάνει ποτέ;»

Στους περισσότερους μπαμπάδες δεν αρέσει να μιλούν για τις αποτυχίες ή τα λάθη του παρελθόντος. Όμως, λέγοντας στον γιο σας ότι κι εσείς πήρατε λάθος αποφάσεις και κάνατε λάθη, το βοηθάτε να αισθανθεί καλύτερα με τον εαυτό του και να νιώσει περισσότερο κοντά σας.

«Πότε είχες την πρώτη του ερωτική επαφή;»

Ο γιος σας πρέπει να μάθει από εσάς ότι είναι σημαντικό να κάνει σεξ με προφυλάξεις, να σέβεται την κοπέλα και το πιο σημαντικό, να νιώθει έτοιμος ότι μπορεί να προχωρήσει.

« Είναι φυσιολογικός ο αυνανισμός;

Καθώς τα αγόρια μεγαλώνουν ανακαλύπτουν τον εαυτό τους. Οι γιοι χρειάζονται τους μπαμπάδες να τους πουν ότι είναι φυσιολογικό να μπαίνουν στον πειρασμό να αυνανίζονται, και είναι κατανοητό, αλλά ότι ταυτόχρονα, θα πρέπει να το βλέπουν ως μια ευκαιρία να μάθουν να έχουν πειθαρχία και αυτοέλεγχο.

efiveia-diskoles-sizitiseis.jpg

«Είναι φυσιολογικό να σκέφτομαι άσχημα πράγματα;»

Οι κακές σκέψεις περνούν από το μυαλό όλων. Καλείστε λοιπόν να βοηθήσετε τον γιο σας, να καταλάβει ότι το να κάνει μια κακή σκέψη είναι φυσιολογικό αρκεί να μην ενεργεί βάση αυτής.

«Μ’ αγαπάς;»

Ο γιος σας συχνά θα νιώσει ανασφάλεια και θα αναρωτιέται αν είναι αρεστός. Ανάμεσα στις πολλές ευθύνες σας ως μπαμπάς είναι να τον βοηθήσετε να πιστέψει στον εαυτό του, και κυρίως να μην αμφισβητήσει την αγάπη σας. Ένας απλός τρόπος είναι να λέτε στον γιο σας τα πράγματα που αγαπάτε περισσότερο σε αυτόν, ανεξάρτητα από το αν σας ρωτά.

Με πληροφορίες από το allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved