Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε να κάνετε όταν ταΐζετε το μωρό με το μπιμπερό

‘Εξι χρήσιμες συμβουλές για το τάισμα του μωρού με το μπιμπερό.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε να κάνετε όταν ταΐζετε το μωρό με το μπιμπερό

Το γάλα αποτελεί «πρόσφορο» έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηριδίων, οι οποίοι αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται με εκπληκτική ευκολία.

Γι΄αυτό πολλά νεογνά που τρέφονται με μπιμπερό παρουσιάζουν συχνά διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα. Για να θωρακίσετε λοιπόν το αγγελούδι σας από μια τέτοια άσκοπη ταλαιπωρία πρέπει να τηρείτε πολύ σχολαστικά τους παρακάτω κανόνες υγιεινής:

Να πλένετε πάντοτε τα χέρια σας πριν ταΐσετε το μωρό

Μην ξεχνάτε ότι όλοι μας ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα μικρόβια που μπορεί να έχουν μείνε στο δέρμα μας και να μεταφερθούν στο γάλα του παιδιού.

taizete moro me bibero 3

Να πλένετε πολύ προσεκτικά τα μπιμπερό

Το μπιμπερό όπως και οι θηλές θέλουν πολύ καλό πλύσιμο με τα ειδικά βουρτσάκια που υπάρχουν στο εμπόριο. Στη συνέχεια πρέπει να βράζετε το μπιμπερό για 10-15 λεπτά ή να τα αποστειρώνετε χρησιμοποιώντας τις συσκευές αποστείρωσης που κυκλοφορούν στην αγορά.

Να βράζετε το νερό στο οποίο θα διαλύσετε το γάλα για 15 λεπτά περίπου

Όταν τελειώσει ο βρασμός να γεμίζετε τα αποστειρωμένα μπιμπερό με νερό και να τα βάζετε αμέσως στο ψυγείο. Τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται πολύ πιο εύκολα όταν το νερό είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αντιθέτως, δυσκολεύονται στο καυτό ή στο παγωμένο νερό.

taizete moro me bibero 1

Να διατηρείτε στο ψυγείο αποστειρωμένα μπιμπερό με το νερό μέχρι την ώρα του φαγητού

Όταν πεινά το μωρό, να ζεσταίνετε πρώτα το μπιμπερό με το νερό, είτε βάζοντάς το στη βρύση κάτω από το καυτό νερό είτε χρησιμοποιώντας κάποιον ηλεκτρικό θερμαντήραΘυμηθείτε ότι δεν πρέπει να ρίχνετε τη σκόνη του γάλακτος σε καυτό νερό και ότι πρέπει να ακολουθείτε πάντα πιστά τις οδηγίες του παρασκευαστή γάλακτος για τη σωστή δοσολογία.

Όταν τελειώσει το γεύμα, πρέπει να πετάτε αμέσως το γάλα που περίσσεψε και να πλένετε αμέσως το μπιμπερό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved