Συμβουλές για να σταματήσει το παιδί σας να χρησιμοποιεί το μπιμπερό

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία συνιστά να απογαλακτίσετε το παιδί σας από το μπουκάλι μέχρι την ηλικία του ενός έτους.

Συμβουλές για να σταματήσει το παιδί σας να χρησιμοποιεί το μπιμπερό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ειδικοί πιστεύουν πως το να «κόψετε» το τάισμα με το μπιμπερό κάνει περισσότερο καλό στα παιδιά από κακό. Για παράδειγμα αυξάνει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν κοιλότητες στα μπροστινά δόντια ή να καθυστερήσει η ανάπτυξη των μυών του προσώπου.

Αν θέλετε μερικές συμβουλές για το πώς θα απογαλακτίσετε το παιδί σας από το μπιμπερό σας έχουμε μερικές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε σε ελάχιστο χρόνο.

Αντικαταστήστε το σταδιακά

Το πιθανότερο είναι ότι ταΐζετε το μωρό σας με το μπιμπερό τρεις φορές την ημέρα: πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Ο ευκολότερος τρόπος για να αρχίσετε να το περιορίζετε είναι να αφαιρέσετε το απογευματινό γεύμα με μπουκάλι. Αντικαταστήσετε το με κάποιο άλλο στερεό γεύμα, με κάποιο σνακ. Η απόσυρση του απογευματινού μπουκαλιού είναι μια εύκολη αρχή και δεν θα ταράξει τη ρουτίνα του για τον βραδινό ύπνο. Αφού το μωρό σας συνηθίσει χωρίς το απογευματινό γεύμα με μπιμπερό αρχίστε να το αφαιρείτε σταδιακά και από τα άλλα γεύματα.

Δώστε του γάλα σε φλιτζάνι

Όταν κόψετε το απογευματινό μπιμπερό μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα φλυτζάνι με λαβές και στόμιο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να κόψει και το απογευματινό του γάλα.

Συνδυάστε το γάλα με τα υπόλοιπα γεύματα

Μια άλλη καλή συμβουλή είναι να συνδυάσετε και να σερβίρετε το γάλα στο μωρό στον χρόνο των υπολοίπων γευμάτων. Αυτό θα το κάνει να έχει μια πιο ισορροπημένη διατροφή και δεν θα εξαρτάται μόνο από το γάλα. Επιπλέον, το παιδί σας θα αναπτύξει μια νέα σχέση με το γάλα για το πότε μπορεί να το πίνει, κάτι που δεν είναι για όλη την ώρα ή ως το μοναδικό μέσο για να αποκοιμηθεί.

Δώστε λιγότερο γάλα κάθε φορά

Αρχίστε να γεμίζετε το μπιμπερό με λιγότερο γάλα κάθε φορά. Το παιδί σας θα το αφήνει όλο και νωρίτερα, αφού θα έχει τελειώσει και σιγά σιγά θα χάσει το ενδιαφέρον του. Αν θέλετε να συμπληρώσετε γάλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό φλιτζανάκι.

Κάντε μια μικρή γιορτή

Εάν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο από ενός έτος μπορείτε να διοργανώσετε μαζί μια μικρή «γιορτή» αποχαιρετισμού του μπιμπερό. Βγείτε μαζί έξω για παγωτό ή ανταλλάξτε το μπιμπερό με ένα καινούργιο παιχνίδι ή κάτι άλλο που μπορεί να παρηγορήσει το παιδί. Ο «αποχωρισμός» από το μπιμπερό είναι ένα μεγάλο βήμα για το παιδί – και για τη μαμά- οπότε φροντίστε να είναι μια θετική εμπειρία.

Πηγή: Life as mama

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved