Μητρικός θηλασμός: Γιατί είναι σημαντικό να είστε χαλαρές όσο θηλάζετε

Εκείνο που προέχει στο θηλασμό είναι η αίσθηση χαλάρωσης και άνεσης που θα δημιουργήσετε.

Μητρικός θηλασμός: Γιατί είναι σημαντικό να είστε χαλαρές όσο θηλάζετε

Πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς με το τάισμα τους πρώτους μήνες αρχίζουν ως ελάσσονος σημασίας δυσκολίες – ίσως το μωρό δυσκολεύεται να «πιάσει» τη θηλή ή βγάζει λίγο από το γάλα κατά τη διάρκεια του γεύματος – αλλά συχνά εξελίσσονται σε σοβαρότερα προβλήματα όταν ενισχύονται από τη δική σας ένταση και το άγχος.

Το μωρό σας είναι πολύ ευαίσθητο και αντιλαμβάνεται πότε το γάλα σας μπορεί να έχει μικρότερη ροή, σε σχέση με τις στιγμές που είστε εντελώς χαλαρή. Αυτό με τη σειρά του, ενδέχεται να ταράξει το μωρό αν δεν μπορεί να πάρει όσο γάλα θέλει και με το ρυθμό που θέλει.

Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος στον οποίο εσείς και το μωρό αλληλοεπηρεάζεστε ως το σημείο να «τρέμετε» την ώρα του γεύματος.

Δεδομένου πώς το μωρό έχει καλή υγεία και έχετε δοκιμάσει διάφορες μεθόδους, όπως εναλλαγή των στάσεων όσο το ταΐζετε, θα πρέπει να δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τις ώρες των γευμάτων ειδικά αν εξακολουθούν να είναι προβληματικές; Οι πρακτικές λύσεις δεν θα αποδώσουν εκτός αν χαλαρώσετε τη στάση σας ως προς το τάισμα.

Αν οι ώρες των γευμάτων έχουν αναχθεί σε ψυχολογικό αγώνα, επειδή , παραδείγματος χάρη, το μωρό τρέφεται πολύ αργά, ή πολύ γρήγορα και κατόπιν κοιμάται προτού τελειώσει, τότε πρέπει να δείτε αντικειμενικά τη διαδικασία.

Ρωτήστε τον εαυτό σας τα ακόλουθα:

  • Ανυπομονώ να έρθει η ώρα του γεύματος;
  • Απολαμβάνω να κρατώ αγκαλιά το μωρό μου όταν τρώει;
  • Βολεύεται όταν το έχω αγκαλιά και όταν παίρνει το στήθος;
  • Δείχνει ικανοποιημένο όταν τελειώνει;

Αν η απάντηση σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις είναι αρνητική, πρέπει να αναθεωρήσετε τη συναισθηματική διάσταση του ταΐσματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved