Θηλασμός: Επηρεάζουν οι υψηλές θερμοκρασίες το μητρικό γάλα;

Το μωρό με τη ζέστη θέλει να θηλάζει ή δυσανασχετεί;

Θηλασμός: Επηρεάζουν οι υψηλές θερμοκρασίες το μητρικό γάλα;

Μπορεί η μαμά να θηλάσει στην παραλία ή μετά από μπάνιο σε πισίνα; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που προβληματίζουν τις μανούλες που ξεκινούν ή συνεχίζουν να θηλάζουν το μωρό τους.

Εκείνα που πρέπει να γνωρίζετε, σύμφωνα με τους ειδικούς , παιδιάτρους και γυναικολόγους, και δημοσιεύονται στο www.mitrikosthilasmos.com, είναι τα εξής:

  • Συνεχίζετε να θηλάζετε ανεμπόδιστα όποτε το θελήσουν τα μωρά, όπου και αν είστε! Ακόμη και στην παραλία, γιατί ο θηλασμός επιτρέπεται τόσο στη θάλασσα όσο και στην πισίνα!
  • Είναι πολύ πιθανό το μωράκι σας με τη ζέστη να θέλει πιο συχνούς θηλασμούς -όχι γιατί δεν του φτάνει πια το γάλα σας, όχι γιατί δε χορταίνει... αλλά απλά για να ξεδιψάσει! Και ναι, ακόμη και τώρα συνεχίζετε με αποκλειστικό θηλασμό (όσες βρίσκεστε σε αυτή τη φάση)! Δεν χρειάζεται νερό, παίρνει όσο πρέπει από το μητρικό γάλα!
  • Το μητρικό γάλα δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία που ανεβάζει το σώμα σας στον ήλιο (δεν ξινίζει!!), ούτε από τη θερμοκρασία του νερού της θάλασσας ή της πισίνας ή ακόμη και του παγωτού που μπορεί να καταναλώσετε... (δεν παγώνει και δεν κόβεται!!).
  • Δεν είναι ανάγκη να ξεπλύνετε το στήθος σας μετά τη βουτιά σας... (το μητρικό γάλα προστατεύει τα μωρά από συνήθη μικρόβια) ή να πάρετε καμιά ειδική προφύλαξη, πέρα από το αντηλιακό που θα χρησιμοποιήσετε στο σώμα σας αλλά και στην περιοχή του στήθους, αποφεύγοντας μόνο την περιοχή της θηλής και της θηλαίας άλω.

Επίσης:

  • Πάρτε τις κατάλληλες προφυλάξεις και για το μωρό (καπελάκι, αντηλιακό αν είναι σε ηλικία που επιτρέπεται κλπ).
  • Φροντίστε να είστε σε σκιερό μέρος, έστω κάτω από μια ομπρέλα και αποφύγετε τις ακατάλληλες ώρες έκθεσης στον ήλιο.
  • Ένα παρεό θα σας βοηθήσει αν θέλετε να καλυφθείτε και να κρατήσετε τυχόν ενοχλητικά βλέμματα μακρυά σας.

Photo: Babyology

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved