Κάνει ή όχι να πλένετε τα ρούχα του μωρού μαζί με τα δικά σας χρησιμοποιώντας κοινά απορρυπαντικά;

Μια ερώτηση που κάνουν αρκετοί γονεις!

Πολλοί είναι εκείνοι οι νέοι γονείς που αναρωτιούνται αν μπορούν (και πότε) να πλύνουν τα βρεφικά ρουχαλάκια ή τα ρούχα των μεγαλύτερων παιδιών τους με τα δικά τους και μάλιστα χρησιμοποιώντας το κοινό απορρυπαντικό που χρησιμοποιούν για να πλύνουν και τα δικά τους ρούχα.

Τι απαντούν σε αυτό το ερώτημα οι ειδικοί; «Αν το παιδί σας δεν έχει αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα, τότε το κοινό απορρυπαντικό δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο παιδί σας, όσο μικρό και αν είναι», αναφέρει η Mary Spraker, Παιδίατρος δερματολόγος στο Πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά απορρυπαντικά τα οποία συστήνονται για το πλύσιμο των ρούχων του μωρού. Σύμφωνα με ρευνα του 2002 ωστόσο που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, έδειξε ότι τα κοινά σαπούνια και τα απορρυπαντικά σπάνια προκάλεσαν αλλεργίες στα παιδιά για αυτό και μπορείτε να πλένετε τα ρούχα του μωρού σας μαζί με τα δικά σας, ακόμα και με ισχυρά απορρυπαντικά, τα οποία καθαρίζουν καλύτερα τα ρούχα, εξαφανίζουν τις περισσότερες χρωστικές και μυρωδιές και δεν ερεθίζουν το δέρμα όταν ξεβγάζονται καλά.

Αρκετοί νέοι γονείς δεν μπορούν (οικονομικά) να αγοράζουν ειδικά βρεφικά καθαριστικά προϊόντα για τα παιδιά τους. Αν λοιπόν προτιμήσετε να αγοράσετε κάποιο κοινό απορρυπαντικό για να πλύνετε τα ρούχα του παιδιού σας, επιλέξτε υγρό απορρυπαντικό! Σύμφωνα με το babycenter.com τα υγρά απορρυπαντικά καθαρίζουν τις χρωστικές καλύτερα και ξεβγάζονται ευκολότερα, σε σχέση με τα απορρυπαντικά σε μορφή σκόνης.

Αν φοβάστε να τα χρησιμοποιήσετε, γιατί πιστεύετε ότι θα ερεθίσουν το δέρμα του μωρού σας, δεν έχετε παρά να πλύνετε ένα φορμάκι του μωρού σας και να το φορέσετε στο παιδί, έτσι ώστε να έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα του.

Αν το μωρό δεν κοκκινίσει και δεν παρουσιάσει εξάνθημα στο δέρμα, μπορείτε να πλένετε τα ρούχα του μαζί με τα δικά σας, υπό την προϋπόθεση ότι θα τα ξεβγάζετε καλά. Αν πάλι δημιουργηθεί ερεθισμός, κοκκινίλες και φαγούρα, χρησιμοποιήστε ειδικό απορρυπαντικό για μωρά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved