Απαλά και καθαρά ρουχαλάκια για το μωρό μου!

Λίγο πριν γεννήσω το δεύτερο μωρό μου, επανήλθαν στη μνήμη μου όλα όσα είχα ζήσει την πρώτη φορά που έγινα μαμά.

Απαλά και καθαρά ρουχαλάκια για το μωρό μου!

Είχαν περάσει 5 χρόνια από τότε οπότε δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Μπορεί να ξέχασα πολλά, αυτό όμως που έμεινε αναλλοίωτο στη μνήμη μου ήταν η εμμονή που είχα να προετοιμάσω όσο πιο σωστά και σχολαστικά γινόταν τα πρώτα ρουχαλάκια του μωρού μου ώστε να είναι έτοιμα όταν θα επιστρέφαμε στο σπίτι μας, μακριά από την ασφάλεια που σου προσφέρει το μαιευτήριο. Έπρεπε όλα να ήταν στην εντέλεια!

Είχα κάνει όλα όσα είχα διαβάσει και όλα όσα με είχαν συμβουλέψει οι πιο έμπειρες φίλες μου που είχαν ήδη παιδιά.

Έτσι και με τη Χριστινούλα μου. Λίγο πριν γεννήσω, φρόντισα να κόψω τα ταμπελάκια από τα φορμάκια της ώστε να μη την ενοχλούν κι αυτή να μην μπορεί να εκφραστεί ή να ξυστεί. Φρόντισα να κάνω μία πλύση με σόδα στο πλυντήριο και σε υψηλή θερμοκρασία ώστε να απολυμανθεί ο κάδος προτού πλύνω τα ρουχαλάκια της. Στη συνέχεια έπλυνα όλα της τα ρουχαλάκια, τα σεντονάκια, τις κάλτσες και τις κουβερτούλες με ειδικό βρεφικό απορρυπαντικό το Εύρηκα Baby.

Κι αφού στέγνωσαν τα ρούχα τα σιδέρωσα ώστε να διασφαλίσω ότι εξαφανίστηκε και ο παραμικρός μικροοργανισμός που θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια αλλεργία ή ερεθισμό στην ευαίσθητη επιδερμίδα της.Τα μικρά μας έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, γι’ αυτό και φροντίζουμε τα ρουχαλάκια τους με το κατάλληλο απορρυπαντικό.

Το Εύρηκα Baby είναι ένα απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα ενώ είναι κατάλληλο και για τα ρούχα όλης της οικογένειας, μιας και περιέχει 100% φυτικό πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι. Είναι υποαλλεργικό και απαλό, όμως καθαρίζει αποτελεσματικά απομακρύνοντας όλους τους δύσκολους λεκέδες. Όπως λέει και το σλόγκαν του, «Καθαρίζει σαν Εύρηκα, περιποιείται σαν χάδι»!
Το ίδιο άγχος είχα και για το πλύσιμο των μπιμπερό και της πιπίλας. Όμως η Εύρηκα φρόντισε και γι’ αυτό αφού σχεδίασε ένα ειδικό υγρό πιάτων με το οποίο μπορείς να πλύνεις τα κουζινικά του μωρού χωρίς κανένα φόβο.

Το έντερο του νεογέννητου που είναι και το βασικό όργανο προστασίας ενάντια στα μικρόβια είναι ανώριμο. Κατά τους πρώτους 12 μήνες, ώσπου δηλαδή το μωρό αποκτήσει το δική του μικροβιακή προστασία είναι πολύ ευαίσθητο σε παθογόνα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν π.χ. γαστρεντερίτιδες. Για το λόγο αυτό οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με την τροφή του μωρού θα πρέπει να είναι προσεκτικά αποστειρωμένο και πλυμένο. Το Εύρηκα Baby υγρό πιάτων είναι ειδικά μελετημένο για όλα τα σκευή του μωρού. Καθαρίζει αποτελεσματικά, χάρις στο πράσινο σαπούνι και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι.

Εγώ το χρησιμοποιώ καθημερινά για το πλύσιμο όλων των πιάτων, όχι μόνο για τα σκεύη των παιδιών! Γιατί η μαμά Εύρηκα ξέρει καλύτερα!

Καλά πλυσίματα μανούλες! Με αγάπη και σφάλεια!

Για περισσότερα tips και πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα του μωρού σας και των ρούχων του, επισκεφτείτε το νέο eurekababy.gr!

Δέσποινα Καμπούρη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved