Πώς πλένουμε σωστά τα παιδικά ρουχαλάκια;

Μόλις αγόρασες νέα και όμορφα μικροσκοπικά ρουχαλάκια για να ανανεώσεις την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα του μικρού σου; Πριν τα ταχτοποιήσεις στην ντουλάπα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τα βάλεις στο πλυντήριο, όσο καθαρά και αν μπορεί να μοιάζουν.

Πώς πλένουμε σωστά τα παιδικά ρουχαλάκια;

Πώς, όμως, καθαρίζουμε «σωστά» τα ρουχαλάκια των παιδιών μας;

Μην ξεχνάς ότι τα αγγελούδια μας έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα που χρειάζεται φροντίδα. Για αυτό πρέπει να καθαρίζεις τακτικά τα ρουχαλάκια τους, που είναι γεμάτα μικρόβια. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα θα μπορέσεις να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση, ώστε να τα φοράνε και να τα χαίρονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Babys Clothes

Χώρισε τα ρούχα σε κατηγορίες

Κατηγοριοποίησε τα ρούχα σε διαφορετικές στοίβες ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα τους. Διαχώρισε τα σκουρόχρωμα από τα ανοιχτόχρωμα και προσπάθησε να πλένεις χωριστά τα δικά σου ρούχα από τα ρούχα των μικρών σου. Μπορεί η συγκεκριμένη διαδικασία να απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω αλλά είναι σημαντική προκειμένου να αποφύγουμε τις φθορές στα παιδικά κομμάτια.

Διάβασε τις ετικέτες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες. Έτσι, θα ξέρεις αν μπορείς να τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο, σε πόσους βαθμούς μπορείς να τα πλύνεις για να μην τα καταστρέψεις και αν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες και δεν θα βγεις χαμένη!

Επίλεξε απορρυπαντικά ειδικά για παιδικά ρούχα

Για να είσαι σίγουρη ότι τα ρουχαλάκια του μωρού σου παραμένουν απαλά και «αγκαλιάζουν» την ευαίσθητη επιδερμίδα του είναι σημαντικό να είσαι προσεκτική με την επιλογή του απορρυπαντικού. Εμείς ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε το Εύρηκα Baby, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα, ενώ είναι κατάλληλο και για τα ρούχα όλης της οικογένειας. Το εμπιστευόμαστε γιατί είναι υποαλλεργικό και περιέχει 100% φυτικό πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι. Παράλληλα, καθαρίζει αποτελεσματικά ακόμη και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Όπως λέει και το σλόγκαν του, «Καθαρίζει σαν Εύρηκα, περιποιείται σαν χάδι» και μετά από επανειλημμένη χρήση, συμφωνούμε και εμείς!

children clothing 11

Μετά την μπουγάδα, σιδέρωσε τα μυρωδάτα ρουχαλάκια για να εξολοθρεύσεις τα μικρόβια και να τα αποστειρώσεις. Περισσότερα tips και πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα του μωρού σου και των ρούχων του θα βρεις στο νέο eurekababy.gr! Στην ενημερωμένη σελίδα, θα ανακαλύψεις και άλλες χρήσιμες συμβουλές και εξειδικευμένα προϊόντα για κάθε μανούλα.

Εμείς ξεχωρίσαμε το Εύρηκα Baby υγρό πιάτων, που είναι ειδικά μελετημένο για όλα τα σκευή του μωρού και καθαρίζει αποτελεσματικά, χάρη στο πράσινο σαπούνι και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι! Μην ξεχνάς ότι το έντερο του νεογέννητου, που είναι και το βασικό όργανο προστασίας ενάντια στα μικρόβια, είναι ανώριμο. Κατά τους πρώτους 12 μήνες, ώσπου δηλαδή το μωρό αποκτήσει το δική του μικροβιακή προστασία, είναι πολύ ευαίσθητο σε παθογόνα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν, για παράδειγμα, γαστρεντερίτιδες. Για αυτό, οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με την τροφή του θα πρέπει να είναι προσεκτικά αποστειρωμένο και πλυμένο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved