Καλοκαιρινά παιχνίδια που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για τα παιδιά

Ενδεχομένως, δεν πηγαίνει ο νους σας ότι μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνα για ένα παιδί.

Καλοκαιρινά παιχνίδια που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για τα παιδιά

Το καλοκαίρι για τα παιδιά σημαίνει ξεγνοιασιά, ατελείωτο παιγνίδι έξω από το σπίτι, «εξερευνήσεις», μικρές περιπέτειες. Αλλά και για τους γονείς, το καλοκαίρι είναι ατελείωτες βόλτες και παιγνίδι με τα παιδιά τους, στα οποία πολλές φορές συμμετέχουν και οι ίδιοι.

Κι αν δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα για βόλτες, το παιγνίδι συνεχίζεται στην αυλή ή στη βεράντα. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν, καθώς και αρκετά «καλοκαιρινά» παιχνίδια. Έχετε, όμως, σκεφτεί ότι κάποια από τα παιχνίδια αυτά, που μοιάζουν ακίνδυνα, μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για τα παιδιά, κυρίως μικρότερης ηλικίας, σε μία στιγμή απροσεξίας;

Δείτε ποια είναι αυτά και γιατί οι γονείς θα πρέπει να έχουν πάντα το νου τους, όταν τα παιδιά παίζουν με αυτά.

paidia kalokairinapaignidia 2

Φουσκωτή πισίνα

Σχεδόν, όλοι οι γονείς αγοράζουν μία φουσκωτή πισίνα για τα παιδιά. Ωστόσο, όταν εκείνα είναι μικρά, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τραυματισμό, αφού εύκολα μπορούν να γλιστρήσουν και να χτυπήσουν. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε το νου σας.

Το νεροπίστολο

Δεν υπάρχει αγοράκι, που να μην έχει τουλάχιστον ένα νεροπίστολο, ειδικά για τη θάλασσα. Ωστόσο, το νερό που εκτοξεύει μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο μάτι άλλου παιδιού, που θα το δεχτεί.

Τα μπρατσάκια

Είναι ο ασφαλής τρόπος για ένα μικρό παιδί να μάθει κολύμπι. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποδειχθούν κι επικίνδυνα, καθώς μπορεί να φύγουν από το παιδί ενώ είναι στη θάλασσα και να κινδυνέψει. Γι’ αυτό, ποτέ μην επαναπαύεστε όταν το παιδί είναι στη θάλασσα και φοράει τα μπρατσάκια του.

Τα βελάκια

Αν πάτε σε κάποιο πανηγύρι, σίγουρα σε κάποιον από τους πάγκους με παιχνίδια θα δείτε τα γνωστά βελάκια με το στόχο. Και όλο θα σας τα ζητήσουν τα παιδιά. Και μπορεί, πλέον, να έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στα βελάκια, ώστε να είναι πιο «φιλικά» στο παιδί, δεν παύει να υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved