Τρεις καλοκαιρινές δραστηριότητες με το παιδί σας

Οι περισσότερες οικογένειες ξεκινούν σχετικά νωρίς να σχεδιάζουν και να οργανώνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτό γίνεται με μεγάλη λαχτάρα και ανυπομονησία καθώς όλοι αναμένουμε να περάσουμε ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Τρεις καλοκαιρινές δραστηριότητες με το παιδί σας

Είναι σημαντικό στην διαδικασία του προγραμματισμού να συμπεριλάβουμε και το παιδί μας. Ρωτήστε το με ποιο τρόπο θα ήθελε να περάσει τις διακοπές του και να αναφέρει μέρη τα οποία θα ήθελε να επισκεφτεί.

Υποδεχτείτε το καλοκαίρι που έρχεται μέσα από Δημιουργικές δραστηριότητες με το παιδί σας!

Υποβρύχια παιχνίδια
Μετά τα παιχνίδια στην άμμο, σειρά έχουν τα υποβρύχια παιχνίδια στη θάλασσα! Δώστε στο παιδί σας μία μάσκα και έναν αναπνευστήρα και ανακαλύψτε μαζί τον βυθό. Στο παιχνίδι σας μπορείτε να συμπεριλάβετε και μία αδιάβροχη κάμερα όπου θα αποθανατίσετε τις ευχάριστες στιγμές σας.

Κάμπινγκ
Διοργανώστε ένα κάμπινγκ στη φύση! Ένα ευχάριστο δημιουργικό παιχνίδι είναι να βρουν και να μαζέψουν μικρά και μεγάλα κλαδάκια δέντρου για να ανάψετε τη βραδινή σας φωτιά. Εάν υπάρχουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε π.χ. να τους αναθέσετε αρμοδιότητες όπως να σας βοηθήσουν να στήσετε τη σκηνή, να ανάψετε τη φωτιά, να προετοιμάσουν το φαγητό κλπ. Αναθέτοντας τους ουσιαστικά καθήκοντα θα νιώσουν ότι έχουν ένα σπουδαίο ρόλο

Πεζοπορία
Προμηθευτείτε ένα χάρτη της περιοχής όπου θα κάνετε τις διακοπές σας. Ρωτήστε το παιδί σας ποιον προορισμό θέλει να επισκεφτεί. Προετοιμάστε μαζί τις προμήθειες σας, παγούρια με νερό, σνακ και τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως αθλητικά παπούτσια, εσώρουχα, φακός και μπαταρίες (εάν επιλέξετε πεζοπορία τη νύχτα) κλπ. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας επισκεφτείτε αρχαιολογικούς χώρους, κάντε μία ξενάγηση στο παιδί σας για τα μέρη που συναντάται και ζητήστε του καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής να σας καθοδηγεί εκείνο.

Η συμβουλή του Ειδικού:
Πέρα από τη διασκέδαση και τη χαλάρωση του προγράμματος, οι καλοκαιρινές διακοπές φέρνουν το παιδί και την οικογένεια πιο κοντά στη φύση. Τα παιδιά της πόλης δεν είναι εξοικειωμένα με το σκοτάδι, τα έντομα, τα μαμούνια κλπ. Μέσα απο τις δραστηριότητες, που αναφέρθηκαν, έρχονται σε επαφή με αρχέγονους φόβους και μαθαίνουν να τους διαχειρίζονται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved