Ιδέες και δραστηριότητες για ένα δημιουργικό καλοκαίρι

Οι διακοπές είναι η αγαπημένη περίοδος όλων μας! Χαλαρώνουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις. Πώς όμως μπορούμε να τις κάνουμε ακόμα πιο συναρπαστικές;

Ιδέες και δραστηριότητες για ένα δημιουργικό καλοκαίρι

Οργανώνοντας τες βάση την δημιουργικότητα των παιδιών μας. Με τον όρο δημιουργικότητα εννοούμε ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί έναν ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να κάνει μία καθημερινή ενέργεια π.χ. χρησιμοποιεί ένα καρπούζι για να παίξει μπάλα μέσα στη θάλασσα.

Πώς να οργανώσετε δημιουργικά τις διακοπές με το παιδί σας:

Ανακαλύπτοντας

Δίνοντας έναν τουριστικό οδηγό στο παιδί σας του ζητάτε να σας πει ποια μέρη θέλετε να επισκεφτείτε και τον λόγο. Το παιδί σας θα νιώσει ένας μικρός ξεναγός και θα σας οδηγήσει στην πόλη. Σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να τους ρωτάτε λεπτομέρειες σχετικά με τα μέρη που επισκέπτεστε, π.χ. πότε χτίστηκε αυτό το μνημείο κλπ. Με αυτό τον τρόπο η μάθηση γίνεται βιωματική και το παιδί μαθαίνει και νιώθει σημαντικό.

Διδάξτε πρακτικά την οικολογία στο παιδί σας

Μαζέψτε εσείς και δώστε το παράδειγμα στο παιδί σας να μαζέψετε σκουπίδια, μπουκάλια, καπάκια, ποτήρια πλαστικά, κουτάκια αναψυκτικών, καλαμάκια κλπ που θα βρείτε στην παραλία που κάνετε μπάνιο. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι είναι σημαντικό, έστω και ο καθένας μόνος του, να αναλάβει την πρωτοβουλία να μαζέψει τα σκουπίδια που άφησαν άλλοι, προστατεύουμε τη φύση και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Διδάξτε στο παιδί σας τη ζωή χωρίς τις ανέσεις της πόλης

Επισκεφτείτε μία απομονωμένη παραλία φορώντας απλά ρούχα. Μαζέψτε ξύλα, φάτε με τα χέρια, πλυθείτε στη θάλασσα και ξενυχτήστε μέχρι αργά γύρω από τη φωτιά λέγοντας ιστορίες. Όταν νυχτώσει, μακριά από τα φώτα της πόλης, δείξτε στο παιδί σας που είναι η μικρή και η μεγάλη άρκτος. Χρησιμοποιήστε φακό για να ανακαλύψετε τα τριγύρω μονοπάτια και να γυρίσετε πίσω.

Δείτε περισσότερες ιδέες στη gallery που ακολουθεί:

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved