Μασάζ για μωρά: 5 οφέλη του βρεφικού μασάζ στα μωρά

Βρεφικό μασάζ: Τα μωρά απολαμβάνουν τη φροντίδα και τα χάδια της μαμάς, ειδικά κατά τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους.

Μασάζ για μωρά: 5 οφέλη του βρεφικού μασάζ στα μωρά

Η επαφή με τη μαμά είναι σημαντική ώστε να ενισχυθεί το δέσιμό τους. Ένας τρόπος για να το καταφέρει αυτό μια μαμά πέρα από το να μιλάει στο μωρό της είναι να του κάνει μασάζ.

Ποια όμως είναι τα οφέλη του βρεφικού μασάζ στα μωρά;

Το μασάζ παρέχει πολλά φυσικά οφέλη στο μωρό όπως...

Ενισχύει την ψυχολογική και κοινωνική ανάπτυξη:

Σύμφωνα με μια έκθεση του περιοδικού Asian Nursing Research Journal, η διέγερση της αίσθησης αφής του μωρού, έχει θετική επίδραση στην ψυχολογική και κοινωνική ανάπτυξη του μωρού, μαζί με την ενίσχυση του δεσμού της μαμάς και του μωρού.

Ανακουφίζει από το άγχος, χαλαρώνει τους μύες:

Το μασάζ ανακουφίζει από το στρες στα μωρά, διεγείροντας με αυτό τον τρόπο την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης στρες.

brefiko massaz 2

Διεγείρει το νευρικό σύστημα:

Το μασάζ είναι επωφελές για το νευρικό σύστημα του μωρού, καθώς βελτιώνει σημαντικά την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του.

Βοηθάει το μωρό να κοιμάται καλύτερα:

Τα μωρά κοιμούνται καλύτερα μετά από ένα χαλαρωτικό μασάζ. Αξίζει να γνωρίζετε ότι τα βρέφη που τους κάνουν μασάζ λίγο πριν τον κοιμηθούν παράγουν περισσότερη μελατονίνη - μια ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο.

Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των μωρών:

Το μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμίσουν ακόμη και τα μωρά με σύνδρομο Down ή με εγκεφαλική παράλυση, καθώς τα καθυσηχάζει. Τα πρόωρα μωρά δείχνουν καλύτερη κινητική ανάπτυξη όταν τους κάνουν μασάζ τακτικά. Επίσης έρευνα έδειξε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν από καταθλιπτικές μητέρες, όταν τους έκαναν μασάζ, γκρίνιαζαν λιγότερο και έδειξαν μεγαλύτερη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς μεγάλωναν.

Πώς θα κάνετε μασάζ στο μωρό σας

Μπορεί το μικρό σας να μοιάζει εύθραυστό, όμως μην φοβηθείτε να το πιάσετε και να του κάνετε μασάζ. Το άγγιγμα όπως αναφέραμε και στην αρχή, είναι ένας πανίσχυρος τρόπος να μεταδώσετε την αγάπη σας σε εκείνο.

  • Αρχικά τα χέρια σας θα πρέπει να είναι χαλαρά
  • Χρησιμοποιήστε ειδικά λαδάκια και λοσιόν που πωλούνται στο σουπερμάρκετ και στο φαρμακείο για βρεφικό μασάζ
  • Βεβαιωθείτε πριν αρχίσετε ότι έχετε αρκετό λαδάκι στα χέρια σας
  • Ξεκινήστε απαλές, σταθερές και ρυθμικές κινήσεις πρώτα στο ένα χέρι και μετά στο άλλο. Έπειτα συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο σε πέλματα, πόδια, κοιλιά και πλάτη.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved