Βρεφικό μασάζ: Δείτε βήμα-βήμα πώς θα το κάνετε στο παιδί σας

Βρεφικό μασάζ: Είναι ευεργετικό για τα μωρά και τα βοηθάει να κοιμηθούν ακόμη πιο ήρεμα.

Βρεφικό μασάζ: Δείτε βήμα-βήμα πώς θα το κάνετε στο παιδί σας

Δεν υπάρχει γονιός που να μην θέλει το μωρό του να έχει έναν ήρεμο ύπνο το βράδυ, για αυτό και όλοι οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να έχουν μια ρουτίνα ώστε το μωρό να νιώθει ασφάλεια.

Η ρουτίνα που προτείνουν συνήθως είναι ένα καλό και χορταστικό γεύμα, μπανάκι με χλιαρό νερό που θα το χαλαρώσει και ύπνος. Μεταξύ του ύπνου όμως και του χαλαρωτικού μπάνιου κάποιο ειδικοί προτείνουν στους γονείς να κάνουν στα βρέφη τους μασάζ, με κάποιο γαλάκτωμα.

Οφέλη του βρεφικού μασάζ

Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ είναι πολλά. Το βρεφικό μασάζ για όσους δεν γνωρίζουν, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού, ενισχύει τη σωματική αυτεπίγνωση, δυναμώνει τους μυς, κάνει ελαστικότερες τις αρθρώσεις, απελευθερώνει τυχόν κρυμμένες εντάσεις σε μυς και αρθρώσεις, βοηθά τα μωρά κάτω των 6 μηνών να κοιμούνται καλύτερα καταστέλλει τις ορμόνες που σχετίζονται με το άγχος και τέλος, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κολικών που ταλαιπωρούν αρκετά βρέφη.

Πώς μπορείτε να κάνετε σωστά βρεφικό μασάζ στα μωρά σας

Ακόμη και αν δεν έχετε γνώσεις μασάζ, με ένα γαλάκτωμα και μερικές κινήσεις που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να κάνετε σωστά μασάζ στο μωράκι σας, χαλαρώνοντάς το, ηρεμώντας το και κάνοντας το να νιώθει ασφάλεια.

Ξαπλώστε το μωράκι σας μπρούμυτα, πάρτε ένα βρεφικό λαδάκι ή κάποιο γαλάκτωμα και ακολουθήστε τις κινήσεις που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved