Φροντίδα μωρού: Απλές τεχνικές για βρεφικό μασάζ στην πλάτη

Δείτε τις τεχνικές για μασάζ στην πλάτη του μωρού σας.

Φροντίδα μωρού: Απλές τεχνικές για βρεφικό μασάζ στην πλάτη

Το βρεφικό μασάζ είναι ένας καλός τρόπος για να δεθείτε με το μωρό σας. Ωστόσο, πέρα από το δέσιμο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινή φροντίδα του μωρού. Άλλωστε, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το βρεφικό μασάζ χαλαρώνει το μωρό και το βοηθάει να κοιμηθεί καλύτερα. Επίσης, μπορεί να το χαλαρώσει από τους κολικούς, ενώ μπορεί ακόμη να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, τις κινητικές δεξιότητες, αλλά και την πνευματική ανάπτυξη του μωρού. Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε μασάζ στην κοιλίτσα του μωρού, στα πόδια του, στο κεφάλι, το πρόσωπο, τα χέρια και την πλάτη.

Δείτε παρακάτω, τις τεχνικές για να κάνετε μασάζ στην πλάτη του μωρού σας.

Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε μία κουβερτούλα ή απαλή πετσέτα και λάδι για μασάζ. (Δοκιμάστε το λάδι σε ένα μικρό σημείο του δέρματος του μωρού σας και περιμένετε μια μέρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν εμφανίζεται ερεθισμός). Ξεκινάτε το μασάζ όταν το μωρό είναι σε ήρεμη κατάσταση, μετά το μπάνιο είναι η καλύτερη στιγμή, ενώ ποτέ δεν του κάνετε, όταν είναι φαγωμένο.

Οι τεχνικές:

Τοποθετείτε το μωρό μπρούμυτα με τα χεράκι του μπροστά και όχι στο πλάι.

Βάλτε το ένα χέρι οριζόντια στο επάνω μέρος της πλάτης του μωρού και κατεβάστε το προς το μέρος σας. Κάντε το ίδιο και με το άλλο χέρι. Επαναλάβετε τις κινήσεις πολλές φορές.

Βάλτε τους αντίχειρές σας δεξιά και αριστερά από τη σπονδυλική στήλη του μωρού, ακριβώς κάτω από τον αυχένα. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις με τους αντίχειρες. κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Προσοχή: Οι κινήσεις να είναι απαλές, μην ασκείτε πίεση στη σπονδυλική στήλη.

Κατόπιν, κάνετε μασάζ στους ώμους επίσης, με μικρές κυκλικές κινήσεις.

Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και στους γλουτούς

Τελειώνετε χτυπώντας πολύ απαλά με τα δάχτυλά σας την πλάτη του μωρού.

Δείτε στην παρακάτω photo gallery κάποιες από τις τεχνικές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved