Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να ρευτεί σωστά

Με το ρέψιμο, το μωρό αποβάλλει τον αέρα που εισπνέει κατά τον θηλασμό ή το τάισμα με μπιμπερό.

Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να ρευτεί σωστά

Το ρέψιμο είναι ένας ήχος που παράγεται από την εκπομπή αέρα η οποία έχει συγκεντρωθεί στο στομάχι του μωρού κατά τη διάρκεια του ταΐσματος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παιδιατρικής και συγγραφέα του βιβλίου « Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι γονείς» κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλο, το ρέψιμο δεν έχει καμία σχέση με την πέψη. Όταν το μωρό σας τρώει γάλα καταπίνει και αέρα, ο οποίος φουσκώνει το στομάχι του και του προκαλεί δυσφορία. Αέρα καταπίνουν τα μωρά όχι μόνο όταν τρώνε με μπιμπερό αλλά και όταν θηλάζουν. Ο βαθμός της δυσφορίας του μωρού εξαρτάται από την ποσότητα του αέρα που καταπίνει.

Αν η θηλή του μπιμπερό είναι πολύ μικρή, καταπίνει πολύ αέρα, αν το θήλαστρο δεν είναι γεμάτο με γάλα ή αν η μύτη του μωρού σας είναι κλειστή από μύξες, καταπίνει περισσότερο αέρα.

Γι΄αυτό ανοίξτε κι άλλη τρύπα στη θηλή και καθαρίζετε τις μύξες του μωρού πριν φάει με φυσιολογικό ορό. Πάντως η κατάποση του αέρα δεν δημιουργεί προβλήματα. Πρέπει για κάθε 50 ml γάλα που χορηγείτε στο παιδί να το κρατάτε να ρεύεται 2-3 λεπτά.

Επίσης όταν κάνετε αλλαγή μαστού να το κρατάτε να ρεύεται. Στο τέλος του ταΐσματος το κρατάτε 5 ακόμα λεπτά να ρευτεί και μετά το βάζετε να κοιμηθεί, ανεξάρτητα αν έχει ρευτεί ή όχι. Μην περιμένετε 20-40’να ρευτεί, είναι λάθος, τονίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος. Για να ρευτεί, παίρνετε αγκαλιά το μωρό σας ώστε το κεφαλάκι του να ακουμπά στον ώμο σας. Στη συνέχεια με το χέρι σας τρίβετε ή χτυπάτε ρυθμικά πολύ απαλά την πλάτη του.

Υπάρχουν πολλές άλλες θέσεις για να ρευτεί το μωρό σας,δεν έχετε παρά να βρείτε την κατάλληλη.

Διαβάστε επίσης

Κάθε πότε πρέπει να ρεύεται το μωρό;

Το μωρό που θηλάζει πόσο συχνά πρέπει να ρεύεται;

Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις για να ρευτεί το μωρό;

Όσα πρέπει να ξέρεις για το ρέψιμο του μωρού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved