Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις για να ρευτεί το μωρό;

Το ρέψιμο ενός μωρού είναι ένα θέμα που αγχώνει αρκετές, κυρίως νέες, μητέρες.

Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις για να ρευτεί το μωρό;

Αν δυσφορεί και δεν ησυχάζει ό,τι κι αν κάνετε, το πρόβλημα μπορεί να είναι τα παγιδευμένα αέρια. Υπάρχουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, διάφορες στάσεις οι οποίες απελευθερώνουν τον αέρα. Δοκιμάστε ποια είναι η ιδανική για εσάς και το αγγελούδι σας.

• Ξαπλωμένο στα πόδια σας. Κρατάτε το κάτω από τα χέρια και τρίβετε την πλάτη του για να μετακινηθεί τυχόν παγιδευμένος αέρας.
• Ξαπλωμένο κατά μήκος του χεριού σας. Στερεώστε το με πολλή προσοχή στη γωνία του αγκώνα σας με την κοιλιά του κατά μήκος του χεριού σας και τρίβετε την πλάτη του.
• Όρθιο πάνω από τον ώμο σας. Βάλτε το έτσι ώστε η κοιλιά του, όχι ο θώρακάς του, να ακουμπά στον ώμο σας και χτυπάτε απαλά την πλάτη του για να ελευθερωθούν τα παγιδευμένα αέρια.
• Καθισμένο με το πιγούνι προς τα πάνω. Τεντώνοντας το σώμα του μπορεί να το βοηθήσετε να ρευτεί 1-2 φορές. Φέρτε το σε καθιστή θέση και μετά γείρετέ το αργά προς τα εμπρός, στηρίζοντάς και ανασηκώνοντας το πιγούνι του. Τρίβετε γερά την πλάτη του με κυκλικές κινήσεις.

Σίγουρα μία από τις παραπάνω στάσεις θα διευκολύνει το μωράκι σας να ρευτεί και έτσι κι εκείνο δεν θα υποφέρει, κι εσείς από τη μεριά σας δε θα έχετε άγχος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved