Παιδιά που αργούν να αποχωριστούν την πάνα - Γιατί δεν πρέπει να αγχώνονται οι γονείς

Μερικά παιδιά αποκτούν τον έλεγχο του εντέρου και της ουροδόχου κύστης πολύ αργότερα από τα άλλα.

Παιδιά που αργούν να αποχωριστούν την πάνα - Γιατί δεν πρέπει να αγχώνονται οι γονείς

Αυτό μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στους γονείς. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις είναι λάθος να ρίχνουμε την ευθύνη στο παιδί.

Συχνά υπάρχει παρόμοιο οικογενειακό ιστορικό. Ακόμα κι αν το παιδί βρέχεται την ημέρα και τη νύχτα, οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ανάγκη διερεύνησης αυτής της δυσκολίας πριν από την ηλικία των 3 ετών, ενώ αν βρέχεται μόνο τη νύχτα, ο γιατρός σας μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι την ηλικία των 5 ετών.

Οποτε επισκέπτεστε το γιατρό για πρόβλημα σχετικό με την ούρηση, μπορείτε να έχετε μαζί και ένα δείγμα ούρων του παιδιού για να το εξετάσει.

Πρακτικές συμβουλές

  • Αφήστε το παιδί να ακολουθήσει το δικό του ρυθμό. Δεν υπάρχει λόγος να επισπεύσετε αυτή τη διαδικασία, άρα το μόνο που σας μένει είναι να το βοηθήσετε.
  • Αφήστε το παιδί να αποφασίζει αν θα καθίσει στο γιογιό ή όχι. Μπορείτε να του προτείνετε να καθίσει, αλλά όχι με το ζόρι.
  • Μη μεταχειρίζεστε τα κακά του παιδιού με τρόπο που φανερώνει απέχθεια. Αποτελούν φυσικό μέρος του παιδιού και στην αρχή θα είναι πολύ περήφανο γι΄αυτά.
  • Μην καθυστερείτε όταν το παιδί σας δείχνει ότι πρέπει να πάει στο γιογιό.
  • Να παινεύεται το παιδί και να του φέρεστε σαν ο έλεγχός του αυτός να είναι κατόρθωμα.

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση γιογιό: Σε ποια ηλικία «κόβει» το παιδί την πάνα;
Τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί βρέχει ακόμα το κρεβάτι του

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved