Από το θηλασμό στο μπιμπερό: 8 «μυστικά» για να γίνει εύκολα η μετάβαση

Και ήρθε η ώρα εκείνη, που το μωρό σας από το θηλασμό περνάει στο μπουκάλι. Και δεν είναι μία εύκολη ώρα.

Από το θηλασμό στο μπιμπερό: 8 «μυστικά» για να γίνει εύκολα η μετάβαση

Τα περισσότερα μωρά δυσκολεύονται στη μετάβασή τους στο μπιμπερό και αν, μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα, θήλαζαν αποκλειστικά, δέχονται ακόμη πιο δύσκολα την αλλαγή. Και δε δέχονται το μπουκάλι με τίποτε και κάθε προσπάθειά σας πέφτει στο κενό. Ωστόσο, όπως ο θηλασμός, έτσι και το τάισμα με μπουκάλι, έχει τα δικά του «μυστικά» που κάνουν τη μετάβαση πιο εύκολη.

Παρακάτω, ακολουθούν «μυστικά», που μπορείτε να καταφέρετε να δεχτεί το μπουκάλι, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Βρείτε το κατάλληλο μπιμπερό. Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από μπιμπερό που μιμούνται το στήθος της μαμάς και θα δίνει στο παιδί αυτή την αίσθηση, οπότε θα του είναι πιο εύκολη η μετάβαση. Επίσης, σημαντική είναι και η θηλή. Επιλέξτε τη σύμφωνα με την ηλικία του μωρού, ώστε να μην το δυσκολεύει.

Κρατήστε το μωρό, όπως όταν θηλάζατε: Το μωρό έχει ανάγκη την επαφή μαζί σας, οπότε συνεχίστε τις συνήθειες που είχατε, όταν το θηλάζατε. Κρατήστε το κοντά σας, ώστε να έχει αυτό το άγγιγμα με εσάς, που του παρέχει ασφάλεια.

Αλλάξτε του θέσεις: Για να διατηρήσετε την αίσθηση του θηλασμού, αλλάξτε θέση στο μωρό, μία αριστερά και μία δεξιά, όπως όταν κάνατε με το στήθος. Έτσι, πετυχαίνετε να μην το «ξεβολεύετε» από τις συνήθειες του.

moro bebero

Μιλήστε του, κοιτάξτε το στα μάτια: Όταν θηλάζατε τού τραγουδούσατε; Του μιλούσατε; Αν ναι, συνεχίστε να κάνετε το ίδιο. Αλλά και αν δεν το κάνατε, ξεκινήστε. Το παιδί θα επικεντρωθεί σε εσάς και θα ξεχάσει το μπιμπερό. Επίσης, να το κοιτάτε γλυκά στα μάτια. Έχει ανάγκη και την οπτική επαφή με εσάς.

Κρατήστε το μπουκάλι στη σωστή θέση: Κάθε μπουκάλι είναι διαφορετικό, οπότε πριν το χρησιμοποιήσετε, συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προσοχή: η θηλή του μπουκαλιού πρέπει να είναι συνεχώς γεμάτη, ώστε να μην καταπίνει το μωρό αέρα, που θα το φουσκώσει.

Δείξτε υπομονή: Δεν χρειάζεται καμία απογοήτευση. Ο πρώτος καιρός της προσαρμογής θα είναι δύσκολος. Δείξτε υπομονή. Μη βιάζεστε να ταΐσετε το παιδί, ακολουθήστε τους δικούς του ρυθμούς και μην προσπαθείτε να επιβάλλετε τους δικούς σας.

Προσέξτε τη θερμοκρασία του γάλατος. Το γάλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία σώματος. Ο καλύτερος και πατροπαράδοτος τρόπος για να το καταλάβετε, είναι να ρίξετε στον καρπό σας λίγες σταγόνες από το γάλα.

Μαμά μείνε μακριά. Τι σημαίνει αυτό; Όταν το παιδί αρχίσει να συνηθίζει το μπουκάλι, περνάτε στο επόμενο στάδιο: να μάθει να το ταΐζει και κάποιος άλλος, εκτός από τη μαμά του. Μπορεί να εργάζεστε ή μπορεί να χρειαστεί να λείψετε από το σπίτι. Θα μείνει νηστικό το παιδί; Όχι. Θα το ταΐσει κάποιος άλλος. Για να συνηθίσει, λοιπόν, κάποιον άλλον εκτός από τη μαμά του, θα πρέπει όταν θα το ταΐζει, εσείς να είστε εκτός δωματίου. Να μη σας βλέπει και να «ξεσηκώνεται»! Με εσάς στο ίδιο δωμάτιο και κάποιον άλλον, να προσπαθεί να το ταΐσει, δεν θα έχετε τύχη!

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν ταΐζετε το μωρό σας με μπιμπερό

Θηλασμός ή μπιμπερό;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved