Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες στο τάισμα του μωρού σας

Αν οι ώρες των γευμάτων δεν ακολουθούνται με συνέπεια, η προτεραιότητά σας θα είναι να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας.

Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες στο τάισμα του μωρού σας

Μην πτοείστε από τις μικροδυσκολίες που παρουσιάζονται ,δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Σύντομα θα είστε σε θέση να καθιερώσετε ένα καλό πρόγραμμα γευμάτων.
Αφιερώστε πολύ χρόνο στο τάισμα και μη βιάζεστε, ούτε να προγραμματίσετε άλλη εργασία μετά. Ώσπου να εξοικειωθείτε και οι δύο με τη διαδικασία αυτή, ίσως βοηθήσει να το ταΐζετε σε ένα ήσυχο δωμάτιο όπου δεν θα σας διακόπτουν.

Προετοιμαστείτε ήρεμα, χωρίς να βιάζεστε και αγκαλιάστε το μωρό απαλά και γλυκά. Ύστερα καθίστε σε μια στάση που να σας βολεύει , όχι εσάς αλλά και το μωρό σας. Φροντίστε να διατηρείτε επαφή με το μωρό όση ώρα το ταΐζετε κοιτάζοντάς το στα μάτια , μιλώντας του με απαλή φωνή και κρατώντας το κοντά στο σώμα σας.
Αν το μωρό σας χρειάζεται το χρόνο του για να φάει ή δε θηλάζει, διακόψτε για λίγο.

Προσπαθήστε ξανά έπειτα από 5- 10 λεπτά , αν έχετε αγχωθεί, θα έχετε με αυτό τον τρόπο και οι δύο χρόνο για να ηρεμήσετε. Ανεξάρτητα από το πόσο πλήρη και επιτυχημένη βρίσκετε τη διαδικασία του γεύματος, ζητήστε από το σύντροφό σας να σας αντικαθιστά καμιά φορά για να ξεκουράζεστε.

Διαβάστε επίσης

Μπορώ να διατηρήσω το γάλα του μωρού που περίσσεψε;
5+3 τρόποι για να ενισχύσετε το μητρικό γάλα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved