Γιατί η μπατονέτα κρύβει κινδύνους και πώς να καθαρίσετε τα αυτιά του παιδιού

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες μαμάδες προβληματίζονται για το πώς μπορούν να καθαρίσουν με ασφάλεια και σωστά τα αυτάκια του παιδιού τους, από το κερί που έχει συσσωρευτεί.

Γιατί η μπατονέτα κρύβει κινδύνους και πώς να καθαρίσετε τα αυτιά του παιδιού

Εξάλλου, υπάρχουν διάφορες θεωρίες, για το ποιος είναι ο σωστός τρόπος, για τη χρήση της μπατονέτας και άλλα, που δημιουργούν επιπρόσθετο άγχος, ειδικά στις νέες μανούλες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κερί στα αυτιά – και στων παιδιών και στων μεγάλων – εξυπηρετεί στην προστασία της μεμβράνης του τυμπάνου, προσφέροντας μία αδιάβροχη επίστρωση, που αποτρέπει τα μικρόβια να εγκατασταθούν και να προκαλέσουν μολύνσεις. Επίσης, παγιδεύει τη σκόνη και άλλα μικρά σωματίδια. Ωστόσο, η ποσότητα του κεριού εξαρτάται καθαρά από τον οργανισμό. Άλλοι εκκρίνουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Γι αυτό και οι γονείς θα πρέπει να καθαρίζουν με μεγάλη προσοχή το κερί που υπάρχει στον έξω ακουστικό πόρο. Αν, μάλιστα, η ποσότητα του κεριού είναι μεγάλη, θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΩΡΙΛΑ.



Πώς γίνεται ο καθαρισμός



Όπως είπαμε, θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Καθαρίζετε μόνο έξω έξω την τρυπούλα. Η χρήση της μπατονέτας δεν ενδείκνυται, διότι μπορεί να τραυματίσει τον έξω ακουστικό πόρο, ή να προκαλέσει ακόμη και διάτρηση της τυμπανικής μεμβράνης, αν εισχωρήσει βαθύτερα. Οπότε καλό είναι να την αποφύγετε. Ή αν την χρησιμοποιήσετε, να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις.



Η καλύτερη επιλογή είναι να καθαρίσετε το αυτάκι με μία βρεγμένη γάζα ή με την άκρη μίας επίσης βρεγμένης πετσέτας, πολύ προσεκτικά κι αφού δείτε ότι υπάρχει κερί. Επίσης, αποφύγετε κινήσεις που θα το σπρώξουν προς τα μέσα.



Η καλύτερη στιγμή για να τα καθαρίσετε είναι μετά το μπάνιο, αφού θα έχουν μαλακώσει οι «βρωμιές». Τέλος, καλό είναι μετά το μπάνιο να στεγνώνετε το αυτί του παιδιού.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved