«Περπατώ, μιλώ και κάνω τα πρώτα μου βήματα προς την ανεξαρτησία»! Οταν το παιδί γίνεται 18 μηνών

Από την στιγμή που γεννιέται ένα μωρό, ο χρόνος κυλάει γρηγορότερα. Μέρα την ημέρα αλλάζει.

«Περπατώ, μιλώ και κάνω τα πρώτα μου βήματα προς την ανεξαρτησία»! Οταν το παιδί γίνεται 18 μηνών

Εκεί που μόνο κοιμόταν κι έτρωγε, σιγά σιγά αρχίζει και κάνει χαρές, θέλει να παίξει μαζί σας και όσο περνάει ο καιρός μαθαίνει για πρώτη φορά διάφορα πράγματα. Όταν φτάσει στην ηλικία των 18 μηνών, έχει μάθει να περπατάει, να μιλάει και να κάνει τα πρώτα του βήματα προς την ανεξαρτησία!

Καταρχήν σε αυτήν την ηλικία τρώει ό,τι φαγητό τρώτε κι εσείς! Έχει τα 12 δοντάκια που μάλιστα μετά από κάθε γεύμα, τα βουρτσίζει με μία μαλακή οδοντόβουρτσα.
Αναγνωρίζει τα ονόματα των οικείων προσώπων, ενώ έχει από 8-40 αναγνωρίσιμες λεξούλες, μπορεί και περισσότερες! Κάθεται σε βαθύ κάθισμα, σκαρφαλώνει στους καναπέδες και στις πολυθρόνες, ενώ κάνει κανονικά τα πρώτα του βηματάκια!

Μπορεί να διαχωρίζει τα παιχνίδια του ανά χρώμα αλλά κι ανά σχήμα. Εάν του αρέσει η ζωγραφική, θα αρχίσει να κάνει τις πρώτες του μουτζούρες με πολύχρωμους μαρκαδόρους σε μπλοκ ζωγραφικής!

Το αγγελούδι σας κοιμάται όλο το βράδυ συνεχόμενα! Μπορεί ο ύπνος του να ξεπερνά τις 11 ώρες! Όσο για την κοινωνικότητά του; Αν και αυτό εξαρτάται κι από το χαρακτήρα του, συνήθως όμως σε αυτήν την ηλικία μπορεί να έχει έναν αγαπημένο και πολύ καλό φίλο!

Όσο κι αν δεν το πιστεύετε το παιδάκι σας, βαδίζει ταχύτατα προς την ανεξαρτησία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved