Τι χρειάζεται μία νέα μαμά;

Έχετε ήδη περάσει το στάδιο του ενθουσιασμού, για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας... και ξαφνικά έρχονται τα δύσκολα! Τι πραγματικά χρειάζομαι; Τι είναι απαραίτητο; Τι είναι πολυτέλεια; Τι υλικά κατασκευής να επιλέξω;

Τι χρειάζεται μία νέα μαμά;

Η Ωμέγα bébé, με εξειδίκευση και εμπειρία χρόνων επάνω στην προίκα μωρού και τα είδη βρεφανάπτυξης, μας δίνει συμβουλές για το τι πραγματικά χρειαζόμαστε.

Η προίκα μωρού
Όλα ξεκινούν από εκεί. Τα βασικά που θα χρειαστείτε σίγουρα, είναι μία κουνουπιέρα, μία πάντα προστασίας και τουλάχιστον ένα πάπλωμα για τον Χειμώνα (καλό θα ήταν να έχετε και ένα δεύτερο ή μία βελουτέ κουβέρτα καθώς τα ατυχήματα στο κρεβάτι είναι συχνά για τα μωράκια). Μην ξεχνάτε, ότι η προίκα μωρού, αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο «διακοσμητικό» στοιχείο, που μπαίνει στο βρεφικό δωμάτιο. Φροντίστε λοιπόν, τα σχέδια να ανταποκρίνονται ακριβώς στο «παραμύθι» που έχετε φανταστεί για το μωρό σας. Ακολουθήστε ρομαντικά ή μοντέρνα σχέδια ανάλογα με το γούστο σας. Αν ψάχνετε πολυτελείς υφές και σχέδια με «γαλλική» φινέτσα, μπορείτε να ανατρέξετε στις συλλογές Guy Laroche. Εάν ψάχνετε ελληνικό μοντέρνο σχεδιασμό και οικονομικές τιμές, οι συλλογές Ωμέγα bébé θα σας καλύψουν απόλυτα, αφού αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τις μαμάδες που αναζητούν το value for money!

Τα χρηστικά
Και περνάμε στα καθημερινά είδη. 2-3 σετ σεντονάκια για την κούνια και 2-3 για την καλαθούνα, θα χρειαστούν σίγουρα, όπως επίσης 1-2 σετ πετσέτες και 1-2 τρίγωνα μπουρνουζάκια για μετά το μπάνιο. Μία – δύο πικέ κουβερτούλες για τις ανοιξιάτικες βόλτες είναι απαραίτητες, ενώ απαραίτητο είναι να αποκτήσετε ένα σετ με πανάκια ώμου, που θα σας χρειάζονται για μετά τον θηλασμό. Τον Χειμώνα, μία καλή λύση είναι ο υπνόσακος που θα φανεί ιδιαίτερα βολικός, ενώ μία τσάντα αλλαγής για να μπορείτε να μεταφέρετε τα απαραίτητα πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη λίστα σας.

Βασικές συμβουλές
-Δεν αρκεί μόνο το σχέδιο: Πολλές φορές επηρεαζόμαστε από ένα σχέδιο που μας αρέσει, χωρίς να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διαβάστε καλά την ετικέτα πριν αγοράσετε και ενημερωθείτε για την ποιότητα των υλικών κατασκευής. Μην ξεχνάτε, ότι αυτά τα υφάσματα ακουμπούν καθημερινά την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού...

-Ποιότητα κατασκευής: Τα σεντόνια, οι πετσέτες, τα μπουρνούζια και τα πετσετάκια χρειάζονται αρκετά συχνό πλύσιμο. Οπότε είναι προτιμότερο να επενδύσετε στην αρχή σε υλικά που αντέχουν τη χρήση, παρά να αγοράζετε ξανά και ξανά επειδή χάλασαν με το πρώτο πλύσιμο.

-Συντήρηση: Τα παπλώματα και οι κουβέρτες δεν χρειάζονται συχνό πλύσιμο. Φροντίστε μόνο να τα αερίζετε καλά σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την εταιρεία Ωμέγα bébé www.omegabebe.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved