Το βούρτσισμα των δοντιών από τους πρώτους μήνες μέχρι και το 10ο έτος σε ένα βίντεο (vid)

Ποιο είναι το κατάλληλο βούρτσισμα των δοντιών του παιδιού ανάλογα με την ηλικία του;

Το βούρτσισμα των δοντιών από τους πρώτους μήνες μέχρι και το 10ο έτος σε ένα βίντεο (vid)

Τα δόντια θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού μας. Ακόμη και αν μετά βίας φαίνεται το πρώτο δοντάκι το οποίο δειλά δειλά κάνει την εμφάνισή του, πρέπει να διατηρούμε τα ούλα και όλη τη στοματική κοιλότητα του μωρού μας καθαρή.

Όσο μεγαλώνει και βγάζει όλο και περισσότερα δοντάκια, τόσο πιο εντατικό και επιμελές πρέπει να γίνεται το βούρτσισμα των δοντιών. Δεν έχει σημασία που τα πρώτα του δόντια, δεν είναι τα μόνιμα. Πρέπει από μικρό να μάθει να φροντίζει για τη στοματική του υγιεινή, και ασφαλώς η δική μας καθοδήγηση είναι καθοριστική.

Το βούρτσισμα των δοντιών και η φροντίδα των ούλων του μικρού μας περνάει από διάφορα στάδια ανάλογα με την ηλικία στην οποία είναι και τις ανάγκες που έχει.

Όταν είναι μόλις λίγων μηνών και πριν βγάλει το πρώτο του δοντάκι, καθαρίζουμε τα ούλα του με μία γάζα ή ένα μαλακό πανί. Έπειτα, όταν τα πρώτα δόντια κάνουν την εμφάνισή τους, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε οδοντόβουρτσα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλα τα στάδια του βουρτσίσματος των δοντιών του μικρού σας, από τους πρώτους μήνες μέχρι και το δέκατο έτος.



Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved