Κάνει το παιδί να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα;

  • Οδοντικό νήμα: Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση του;
  • Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα;
  • Πώς να μάθετε στο παιδί να χρησιμοποιεί σωστά το οδοντικό νήμα;
Κάνει το παιδί να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα;

Τα παιδιά μαθαίνουν από νωρίς τη σημασία της στοματικής υγιεινής και πώς να βουρτσίζουν μόνα τους τα δόντια τους. Η χρήση του οδοντικού νήματος θεωρείται επίσης αναγκαία για την φροντίδα των δοντιών και τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση, ακόμα και εάν έχουν τα νεογιλά τους δόντια.

Οδοντικό νήμα: Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση του;

Το οδοντικό νήμα απομακρύνει υπολείμματα τροφών και η καθημερινή χρήση του είναι σημαντική για την απομάκρυνση της βακτηριακής πλάκας και την πρόληψη κατά της πέτρα. Το οδοντικό νήμα σε συνδυασμό με το καθημερινό και σχολαστικό βούρτσισμα διατηρούν δόντια και ούλα υγιή.

Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα;

Η χρήση του οδοντικού νήματος καλό είναι να περιλαμβάνεται από νωρίς στην ρουτίνα της φροντίδας των δοντιών, ώστε το παιδί να μάθει από μικρό πώς να φροντίζει σωστά τα δόντια του. Γενικά, οι ειδικοί προτείνουν τα παιδιά να ξεκινούν να χρησιμοποιούν το οδοντικό νήμα, μόλις τα δόντια τους είναι αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Αυτό συμβαίνει στην ηλικία των δύο με έξι. Επειδή η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μπορείτε να ρωτήσετε και τον οδοντίατρό σας για να είστε σίγουροι.

odontiko nima paidi

Πώς να μάθετε στο παιδί να χρησιμοποιεί σωστά το οδοντικό νήμα;

Τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν μόνα τους το νήμα, χωρίς τη δική σας βοήθεια, στην ηλικία των έξι με δέκα ετών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να επιλέγουν ένα μαλακό νήμα για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί των ούλων.

Η επανάληψη και η περιγραφή της κάθε σας κίνησης, θα βοηθήσει το παιδί να μάθει τη διαδικασία. Τι είναι σημαντικό να θυμάστε:

  • Για να βάλετε το νήμα ανάμεσα στα δόντια , κάντε ήπιες παλινδρομικές κινήσεις.
  • Μόλις το νήμα φτάσει στη γραμμή των ούλων, αφήστε το να πάρει σχήμα καμπύλης γύρω από το δόντι.
  • Κρατήστε το οδοντικό νήμα αντίθετα από την πλευρά του δοντιού και τρίψτε απαλά το νήμα προς τα πάνω. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά του κενού στο άκρο του επόμενου δοντιού.
  • Κάντε τα δόντια με τη σειρά ώστε να μην ξεχάσετε κάποιο.
  • Κάντε πάντα απαλές κινήσεις, διαφορετικά μπορεί να πληγώσετε τα ούλα σας.

Κατά τις πρώτες χρήσεις είναι πιθανό να παρατηρήσετε λίγο αίμα στα ούλα του παιδιού, το οποίο θεωρείται φυσιολογικό. Εάν η αιμορραγία συνεχιστεί και τις επόμενες φορές, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

Με πληροφορίες από kidstoothdrs.com, wearebitesize.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved