Έξι tips για να μάθετε στο νήπιο παιδί σας να πλένει τα δόντια του

Πώς θα αποκτήσει το νηπιάκι σας σωστές συνήθειες όσον αφορά τη στοματική του υγιεινή;

Έξι tips για να μάθετε στο νήπιο παιδί σας να πλένει τα δόντια του

Τα παιδιά ήδη από τη νηπιακή τους ηλικία πρέπει να εξοικειώνονται με το βούρτσισμα των δοντιών ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες συνήθειες για τη σωστή υγιεινή του στόματος.

Το να πείσετε το νήπιο παιδί σας να βουρτσίσει τα δόντια του δεν είναι πάντα εύκολο. Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία θέλουν να είναι ανεξάρτητα, δε συγκεντρώνονται εύκολα, ούτε και πειθαρχούν. Υπάρχουν ωστόσο μερικά tips που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας και να βοηθήσετε το μικρό σας να υιοθετήσει συνήθειες για τη στοματική υγιεινή.

Ξεκινήστε νωρίς
Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε εσείς η ίδια να φροντίζετε τη στοματική υγιεινή του παιδιού σας, τόσο πιο εύκολα θα εξοικειωθεί και εκείνο με το βούρτσισμα των δοντιών μεγαλώνοντας. Από όταν ακόμα είναι μωρό, μπορείτε να καθαρίζετε τα ούλα και το στόμα του συχνά με ένα μαλακό πανάκι.

Εντάξτε το βούρτσισμα των δοντιών στην καθημερινή σας ρουτίνα
Τα παιδιά λατρεύουν τη ρουτίνα και την επανάληψη. Η δημιουργία μίας καθημερινής ρουτίνας στον ύπνο, στο μπάνιο, στις δραστηριότητες ακόμα και στο βούρτσισμα των δοντιών, τα κάνει να αισθάνονται ασφάλεια και να αποκτούν συνήθειες που θα εξακολουθούν να έχουν και μεγαλώνοντας.

Δώστε του επιλογές
Ρωτήστε το μικρό σας πιο οδοντόβουρτσα ή οδοντόκρεμα του αρέσει. Σίγουρα εάν επιλέξει μία οδοντόβουρτσα με τους αγαπημένους του σούπερ ήρωες θα βουρτσίσει τα δόντια του με μεγαλύτερη προθυμία και ενθουσιασμό.

Δώστε το καλό παράδειγμα
Δείξτε πρώτα εσείς πόσο σημαντικό είναι το βούρτσισμα των δοντιών και δείξτε του τη διαδικασία που ακολουθείτε. Τα παιδιά απορροφούν ό,τι ακούν και βλέπουν σαν σφουγγάρι και τις περισσότερες φορές μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους.

Αφήστε τα να δοκιμάσουν μόνα τους
Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά δοκιμάζουν τι δυνάμεις τους. Για πρώτη φορά συνειδητοποιούν τι μπορούν να κάνουν και τι όχι και θέλουν να είναι ανεξάρτητα. Δώστε στο μικρό σας την οδοντόβουρτσά του και αφήστε το να προσπαθήσει τα δόντια του μόνο του για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Επιβραβεύστε το
Αξιοποιήστε την παντός καιρού και εποχής αυτή μέθοδο και επιβραβεύστε το μικρό σας κάθε φορά που πλένει μόνο του τα δόντια του. Η επιβράβευση μπορεί να είναι το διάβασμα του αγαπημένου του παραμυθιού, ένα αυτοκόλλητο ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.

Πηγή: Mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved