Tips για μαμάδες: Επτά άγνωστες χρήσεις του οδοντικού νήματος

  • Τι μπορείτε να κάνετε με το οδοντικό νήμα εκτός από τον καθαρισμό των δοντιών
  • Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το οδοντικό νήμα.
Tips για μαμάδες: Επτά άγνωστες χρήσεις του οδοντικού νήματος

Η χρήση του οδοντικού νήματος συμβάλλει στην καλύτερη στοματική υγεία καθώς σε συνδυασμό με το σωστό βούρτσισμα αφαιρεί τη συσσωρευμένη πλάκα.

Όμως, δεν έχει μόνο αυτή τη χρήση. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι αρκετά χρήσιμο στην καθημερινότητα.

Όπως:

Για να κρεμάτε κάδρα ή στολίδια

Το οδοντικό νήμα είναι τόσο ανθεκτικό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κρεμάσετε διάφορα πράγματα στο σπίτι. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από κορνίζες έως στολίδια. Αν λοιπόν δεν έχετε σχοινί, το οδοντικό νήμα είναι μια καλή εναλλακτική λύση

Για να στεγνώσουν τα ρούχα

Αυτό το νήμα είναι τόσο δυνατό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απλώστε τα ρούχα που θέλετε να στεγνώσουν.

Για να ξεκολλήσετε φωτογραφίες

Θα σας έχει τύχει να προσπαθείτε να ξεκολλήσετε μια φωτογραφία από ένα παλιό άλμπουμ φωτογραφιών χωρίς επιτυχία Όσο δε περισσότερο τραβάτε τις άκρες, τόσο περισσότερο καταστρέφετε τη φωτογραφία. Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί αυτό, χρησιμοποιείστε λίγο οδοντικό νήμα. Τοποθετήστε το νήμα ανάμεσα στη φωτογραφία και το πλαίσιο και τραβήξτε μέχρι να ξεκολλήσει.

Για να ξεκολλήσετε τρόφιμα

Το νήμα μπορεί να λειτουργήσει και σαν μαχαίρι. Ναι, καλά διαβάσατε. Χρησιμοποιήστε το σε κέικ για τούρτα που θέλετε να το χωρίσετε αλλά δεν κόβεται με το μαχαίρι ή ακόμα και για να διαχωρίσετε τις φέτες του τυριού του τοστ που έχουν κολλήσει.

Για να δέσετε το κρέας

Εάν δεν έχετε σπάγκο για να δέσετε το χοιρινό μπούτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα. Δεν υπάρχει κανένας φόβος ότι μπορεί να καεί ή να μυρίσει κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος. Απλά κόψτε το όταν ψηθεί το κρέας και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Για να ράψετε κουμπιά

Εάν ένα κουμπί φύγει από το πουκάμισο και δεν έχετε κλωστή να το ράψετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα.

Ως αυτοσχέδια κορδόνια παπουτσιών

Ξεχάσατε να αντικαταστήσετε τα κορδόνια των αγαπημένων σας παπουτσιών; Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για να τα φορέσετε. Μπορεί το αισθητικό αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που θα θέλατε είναι όμως μια πρακτική λύση.

Πηγή: flintlockdental.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved