Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να οργανώνει μόνο του το διάβασμα

H σωστή οργάνωση του διαβάσματος βοηθάει το παιδί να διαχειρίζεται καλύτερα το χρόνο του.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να οργανώνει μόνο του το διάβασμα

Παρόλο που μερικά παιδιά είναι από τη φύση τους πιο οργανωμένα από άλλα, το καθένα μπορεί να καθιερώσει μια ρουτίνα, ειδικά στο διάβασμα.

Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο τα παιδιά, που θα τελειώνουν το διάβασμα στην ώρα τους αλλά και τους γονείς οι οποίοι δεν θα λένε συνεχώς «ακόμα δεν τέλειωσες το διάβασμα;», με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πώς μπορείτε λοιπόν να τα βοηθήσετε:

Κάντε λίστες ελέγχου

Σε έναν μαυροπίνακα ή σε ένα απλό χαρτί γράψτε το ημερήσιο πρόγραμμα του παιδιού.
Κάθε φορά που θα τελειώνουν κάτι, θα το σβήνουν και θα βλέπουν τι έχει ακόμα απομείνει να κάνουν. Φροντίστε να τον τοποθετήσετε κάπου όπου θα τον βλέπει και θα θυμάται ότι δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του.

organosi diavasmatos 1

Καθορίστε ένα συγκεκριμένο χώρο μελέτης

Το παιδί θα πρέπει να μάθει να διαβάζει σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Αν δεν υπάρχει χώρος στο υπνοδωμάτιο, τότε θα πρέπει να καθιερώσετε έναν άλλο χώρο μέσα στο σπίτι όπου θα μελετά. Όλα τα βιβλία του και η σχολική ύλη θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα του για να μην σηκώνεται κάθε τρεις και λίγο. Εάν το μικρό παιδί σας θέλει να είστε και εσείς δίπλα του, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό του και να ενθαρρύνετε τις καλές συνήθειες μελέτης.

Ορίστε μια καθορισμένη ώρα μελέτης

Το παιδί σας πρέπει να γνωρίζει ότι μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα είναι αποκλειστικά για τη μελέτη και τις εργασίες του. Συνήθως ο καλύτερος χρόνος είναι λίγο μετά το σχολείο ( αν δεν μένει ολοήμερο) , αφού έχει φάει και χαλαρώσει για μισή με μία ώρα. Οσο περισσότερο αργεί να ξεκινήσει το διάβασμα τόσο πιο κουρασμένο θα αισθάνεται με αποτέλεσμα να μην έχει υπομονή και να ξεσπά σε φωνές ακόμα και σε κλάματα.

Ετοιμάστε την τσάντα

Πριν το παιδί σας πάει για ύπνο, πρέπει να ετοιμάσει την τσάντα του. Αν είναι μικρό βοηθήστε το, όχι όμως να είναι δική σας αποκλειστική ευθύνη. Επίσης, ζητήστε να σας λέει τα ρούχα που θέλει να φορέσει, αποφεύγοντας έτσι πρωινές γκρίνιες.

organosi diavasmatos 2

Κάντε έναν απολογισμό της ημέρας πριν τον ύπνο

Την ώρα που θα "καληνυχτίζετε" το μικρό σας, είναι καλό να μιλήσετε λιγάκι για τα καλά αλλά και τα κακά νέα που είχε αυτή η μέρα αλλά και να αναφερθείτε στην αυριανή, μιλώντας για λίγα πράγματα που θα κάνει την επόμενη ημέρα. Έτσι θα νιώθει πιο ασφαλές και θα είναι πιο έτοιμο και οργανωμένο να αντιμετωπίζει τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα της καθημερινότητας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή: www.familyeducation.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved