Τέσσερις διασκεδαστικοί τρόποι για να μη χάσει το παιδί την επαφή με το διάβασμα το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία για να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα.

Τέσσερις διασκεδαστικοί τρόποι για να μη χάσει το παιδί την επαφή με το διάβασμα το καλοκαίρι

Τα περισσότερα παιδιά αντιδρούν και μόνο στην ιδέα να διαβάσουν ένα εξωσχολικό βιβλίο στη διάρκεια των διακοπών.

Θεωρούν πολύ πιο διασκεδαστικό να παίξουν με το κινητό ή το τάμπλετ, παρά να καθίσουν μια ώρα το μεσημέρι και να διαβάσουν ένα βιβλίο.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι ώστε το παιδί να εξασκείται στην ανάγνωση αλλά κυρίως να διασκεδάζει!

Καθιερώστε ώρα ανάγνωσης

Σε πολλά σχολεία του εξωτερικού εφαρμόζεται το πρόγραμμα DEAR (Drop Everything and Read) κοινώς άφησε ότι άλλο κάνεις και διάβασε.

Καθιερώστε λοιπόν συγκεκριμένες ώρες και μέρες για να διαβάζετε όλοι το αγαπημένο σας βιβλίο. Μπορείτε επίσης να ορίσετε και …έπαθλο για το ποιος θα τελειώσει πιο γρήγορα την ανάγνωση του βιβλίου του.

diavasma to kalokari 2

Βραδιές ανάγνωσης

Το καλοκαίρι το παιδί θα βρεθεί με παππούδες και γιαγιάδες, συγγενείς και φίλους. Είναι μια καλή αφορμή να αναδείξει τις νέες δεξιότητες ανάγνωσης ενθαρρύνοντάς το να διαβάσει ή να αφηγηθεί μία από τις αγαπημένες του ιστορίες. Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν να είναι το επίκεντρο της προσοχής, και οι παππούδες είναι συνήθως περισσότερο από ευτυχείς να ενθαρρύνουν την πρόοδό τους.

Διαβάστε και μιλήστε για βιβλία στο αυτοκίνητο

Οι μεγάλες εκδρομές με αυτοκίνητο προσφέρονται για οικογενειακές συζητήσεις. Ζητήστε από το παιδί να σας μιλήσει ή να σας περιγράψει κάτι που διάβασε και του έκανε εντύπωση. Κάντε του ερωτήσεις όπως "Πώς ξεκίνησε η ιστορία;", "Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου χαρακτήρας και γιατί;" "Γιατί πιστεύεις ότι συνέβη αυτό;"

diavasma to kalokairi3

Κάντε μια λίστα με βιβλία που θα διαβάσετε το καλοκαίρι

Κάντε μια λίστα με τουλάχιστον 5 βιβλία που θα διαβάσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού. Αφήστε το να επιλέξει τα βιβλία πηγαίνοντας μαζί στο βιβλιοπωλείο. Μπορείτε να δημιουργήσετε κάποια κίνητρα ανταμείβοντας το με ένα βραβείο για κάθε βιβλίο που τελειώνει.

Το πιο σημαντικό στο να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα είναι να βλέπει γύρω του ενήλικες που διαβάζουν και που θεωρούν το διάβασμα μια καθημερινή τους συνήθεια. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσετε κι εσείς να διαβάζετε στις διακοπές σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Με πληροφορίες από το blog.readingeggs.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved