6 σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά εκτός σχολείου

Το σχολείο προφανώς υπάρχει για να εκπαιδεύει τα παιδιά μας.

6 σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά εκτός σχολείου

Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που όσο και να θέλαμε δεν μαθαίνονται στο σχολείο και εκεί είναι που έρχεται η δική μας σειρά να τα μάθουμε στα παιδιά μας όσο πιο νωρίς γίνεται.

Δείτε μερικά από αυτά παρακάτω.

Μαγείρεμα

Τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια απολαμβάνουν πολύ το μαγείρεμα στην νεαρή τους ηλικία. Μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν στην κουζίνα αρχικά δίνοντας σας τα υλικά, όπου παράλληλα θα μαθαίνουν τι υλικό είναι τι και ποια είναι η χρήση του. Έπειτα τα βοηθά να γίνονται πιο δημιουργικά και μεγαλώνοντας θα ξέρουν ότι έχουν την δυνατότητα άμα χρειαστούν κάτι να μπορούν να το φτιάξουν μόνα τους.

Κηπουρική

Όταν ένα παιδί ασχολείται με την κηπουρική, μαθαίνει να σέβεται και να αγαπά τη φύση. Ακόμα αναπτύσσει τις πρακτικές του δεξιότητες και η αυτοπεποίθηση του μπορεί να ανέβει. Βοηθήστε το παιδί σας να έρθει σε επαφή με το πώς μεγαλώνουμε ένα φυτό, ή πως επηρεάζει ο καιρός ένα φυτό. Μπορείτε να αγοράσετε ένα δεντράκι για εκείνο, να το ονομάσετε και να του αναθέσετε να το μεγαλώσει. Θα ενθουσιαστεί.

Βασικές δεξιότητες επιβίωσης

Όπως στους προσκόπους, το παιδί σας μπορεί να μάθει πώς να φτιάχνει μόνο του έναν κόμπο, να οργανώνεται, να προστατεύεται και να ανάβει μία φωτιά με ασφάλεια. Αυτό θα το βοηθήσει πολύ με την αυτοεκτίμηση του αλλά και την μετέπειτα ανεξαρτησία του. Όσο πιο νωρίς έρχεται σε επαφή με αυτές τις πρακτικές, τόσο το καλύτερο.

Πρώτες βοήθειες

Τα παιδιά μπορούν να τραυματίσουν το ένα το άλλο ενώ παίζουν. Σκεφτείτε πόσο χρήσιμο και τελικά απαραίτητο είναι να ξέρουν και πώς να αντιμετωπίσουν ένα τραύμα στην κακή περίπτωση που προκύψει;

Κολύμπι

Αυτή η δεξιότητα είναι καλό να αρχίσει να την μαθαίνει από νωρίς. ¨Όσο πιο αργά ξεκινούν να έρχονται σε επαφή με το νερό τα παιδιά, τόσο πιο πολύ το φοβούνται. Υπάρχει και η περίπτωση να μην μάθουν τελικά ποτέ πώς να κολυμπούν μόνο και μόνο επειδή δεν εξοικειώθηκαν με το νερό από νωρίς.

Διαχείριση των οικονομικών

Μία από τις επίσης πολύ σημαντικές δεξιότητες που πρέπει κατακτήσει το παιδί σας και που δεν μαθαίνεται στο σχολείο είναι το πώς να διαχειρίζεται τα χρήματα.

Όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί , τόσο λιγότερη αίσθηση της αξίας του χρήματος έχει.

Γιαυτό είναι σημαντικό για το δικό του καλό και του μέλλον του να το βοηθήσετε να μάθει τι ξοδεύει, πώς να αποταμιεύει και πώς να επενδύει σε κάτι που θέλει. Ξεκινήστε με απλά πράγματα που θα του είναι κατανοητά και θα δείτε ότι σιγά σιγά θα έχει πολύ καλύτερη εικόνα της έννοιας του χρήματος και της διαχείρισης του.

Δείτε εδώ όλα τα θέματα Back to School του Mothersblog.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved