Δεξιότητες που πρέπει να κατέχουν τα παιδιά που πάνε στο Νηπιαγωγείο!

Back to school...Οι τάξεις συνήθως έχουν περίπου 18-22 παιδάκια και σε κάθε τάξη αναλογούν δύο δασκάλες. Ως εκ τούτου είναι αρκετά δύσκολο δύο δασκάλες να προλαβαίνουν να βάλουν το μπουφάν σε όλα τα παιδάκια ή να τους σερβίρουν το φαγητό.

Δεξιότητες που πρέπει να κατέχουν τα παιδιά που πάνε στο Νηπιαγωγείο!

Τα παιδάκια που πάνε στο Νηπιαγωγείο πρέπει να κατέχουν ορισμένες δεξιότητες που θα το κάνουν περισσότερο ανεξάρτητο.
Τι πρέπει όμως ένα παιδί να ξέρει να κάνει όταν πάει στο Νηπιαγωγείο;

1. Να βάζει τα παπούτσια του ή να δένει κορδόνια.
Αν σας φαίνεται «βουνό» να μάθετε στο παιδί σας να δένει τα κορδόνια του, καλό θα είναι να αποφύγετε τα παπούτσια με κορδόνια και να προτιμήσετε τα παπούτσια με τα αυτοκόλλητα που τα παιδιά μπορούν να βάζουν και να βγάζουν εύκολα και μόνα τους.

2. Να πηγαίνει στην τουαλέτα
Μάθετε στο παιδί σας να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα όταν χρειάζεται. Εξηγήστε του ότι στο σχολείο πρέπει να ζητάει την άδεια της δασκάλας και όχι να φεύγει τρέχοντας χωρίς να ενημερώσει. Βοηθήστε το και δείξτε του πώς πρέπει να σκουπίζεται σωστά κάθε φορά στο τέλος, καθώς ούτε εσείς θα είστε εκεί να το βοηθήσετε αλλά ούτε η δασκάλα μπορεί να πάει μαζί του. Φροντίστε να φοράτε ευκολοφόρετα ρούχα για να μην δυσκολεύετε το παιδί σας. Τέλος, πείτε του ότι κάθε φορά θα πρέπει να πλένει πολύ καλά τα χέρια του, πριν επιστρέψει στην τάξη ή το παιχνίδι.

3. Να ανοίγει το ταπεράκι με το φαγητό
Τα νηπιάκια για πρώτη φορά θα έρθουν αντιμέτωπα με το φαγάκι από το σπίτι. Πάει ο καιρός που η τραπεζοκόμος το έφερνε στην τάξη και πολλές φορές τα τάιζε η δασκάλα. Τώρα τα παιδιά θα μάθουν να παίρνουν το φαγάκι από την τσάντα τους μόνα, για αυτό καλό θα είναι να του έχετε βάλει μαζί του τόσο εύκολα ταπεράκια που θα μπορεί μόνο του να τα ανοίξει αλλά και εύκολα ανοιγόμενα παγουρίνα.

4. Να βάζει το μπουφάν του
Την ώρα που θα πάτε να το πάρετε από το σχολείο, μπορείτε να του το φορέσετε εσείς. Τι θα γίνει όμως αν χρειαστεί να βγουν στην αυλή; Τότε το μικρό σας θα πρέπει να ντυθεί μόνο του, καθώς όπως αναφέραμε οι δασκάλες δεν είναι τιραμόλες... για να τα ντύσουν όλα την ίδια στιγμή.

Στο σπίτι έχετε όλο το χρόνο να εξασκηθείτε να μάθει να κουμπώνει ένα φερμουάρ, να σκουπίζεται καλά κάθε φορά που επισκέπτεται την τουαλέτα, να κουμπώνει κουμπιά και να βάζει ή να βγάζει τα παπούτσια του. Με την καθοδήγησή σας, η επιτυχία είναι σίγουρη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved