«Σχολείο; Μπλιαχ!» Σας λέει κάτι αυτή η φράση;

Back to school: Κάνετε τα πάντα για να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για το σχολείο και το παιδί σας φαίνεται να είναι πιο αδιάφορο από ποτέ ή να γκρινιάζει με την παραμικρή κουβέντα που θα είναι σχετική με το σχολείο;

«Σχολείο; Μπλιαχ!» Σας λέει κάτι αυτή η φράση;

Mην το προσπερνάτε έτσι απλά αυτό. Το σχολείο δεν θα πρέπει να είναι συνώνυμο του φόβου, του άγχους και του μίσους για τα παιδιά.
Είτε είναι η πρώτη φορά που θα πάει σχολείο ή αν έχει περάσει ήδη κάποιες τάξεις, μπορείτε να το βοηθήσετε να το δει με άλλο μάτι. Άλλωστε ξέρετε πως εξαρτώνται πολλά από εσάς.

Το σχολείο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το διάβασμα, έτσι ο λόγος που δεν του αρέσει είναι πολύ πιθανόν να έχει να κάνει με το ότι δεν θέλει να διαβάσει. Μπορείτε να φτιάξετε έναν ειδικό χώρο στο σπίτι αφιερωμένο στην ώρα διαβάσματος και να το κάνετε πιο ελκυστικό για εκείνο.

Αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, μην το περιορίζετε στο γραφείο του. Μπορεί να προτιμάει να διαβάσει στην κουζίνα για παράδειγμα ή ξαπλωμένο στον καναπέ. Αφήστε το να διαλέξει το σημείο που θέλει να διαβάσει και έτσι ίσως νιώθει λιγότερη πίεση στη σκέψη του διάβασμα.

Ως γονιός, είστε το πρόσωπο που θα το επηρεάσει πιο πολύ από κάθε άλλον. Θα πρέπει να είστε το πρότυπο του. Αν έχετε προσλάβει κάποια νταντά, το ίδιο ισχύει και για εκείνη. Θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση γιατί θα παίζει συνεχώς πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

bigstock Little Boy Tired Stressed Of D 241166752

Αν για παράδειγμα βλέπει και εσάς να διαβάζετε, δεν θα του φαίνεται τόσο άσχημη διαδικασία και θα αρχίσει να το κάνει και το ίδιο με λιγότερη γκρίνια. Έτσι η έννοια του σχολείου μπορεί να γίνει λίγο πιο όμορφη στο μυαλό του.

Είναι καλό να έχετε μια ιδέα για το τι ακριβώς έχει να κάνει για το σπίτι. Κάπου μπορεί να μπορεί να το βοηθήσετε, κάπου όχι, όμως σίγουρα το να είστε ενήμερη θα το κάνει να νιώθει πιο καλά.

Μετά το σχολείο, το παιδί σας θα έχει ένα σωρό εμπειρίες που μπορεί να θέλει να μοιραστεί μαζί σας. Ενθαρρύνετε το να το κάνει. Κάντε του ερωτήσεις, με ποιους έπαιξε, τι καινούριο έμαθε. Δείξτε τον ενθουσιασμό σας και συζητείστε μαζί του.

Μπορεί να έχει μια δύσκολη μέρα και να θέλει να σας μιλήσει για αυτήν. Μπορείτε να θυμηθείτε και εσείς μια δική σας κακή εμπειρία στο σχολείο και να του την μοιραστείτε, έτσι θα νιώσει ότι δεν είναι το μόνο που περνάει τέτοιες καταστάσεις.

Οι δραστηριότητες του παιδιού σας δεν τελειώνουν όταν γυρνάει από το σχολείο. Ρωτήστε το τι του αρέσει να κάνει και βρείτε κάποια δραστηριότητα που θα τον ενθουσιάζει. Έτσι θα το συνδυάσει μετά το σχολείο και θα πηγαίνει πιο ορεξάτο, ξέροντας ότι μετά το περιμένει κάτι διασκεδαστικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved