Επιστροφή στο σχολείο: Tips για να οργανώσετε την καθημερινότητά σας

Βάλτε σε τάξη το σπίτι σας!

Επιστροφή στο σχολείο: Tips για να οργανώσετε την καθημερινότητά σας

Πριν το καταλάβετε, η πρώτη μέρα στο σχολείο θα έρθει! Και μαζί με τη ρουτίνα, θα έρθουν οι εργασίες στο σπίτι, οι εξωσχολικές δραστηριότητες και όλα εκείνα τα έργα τέχνης που θα γεμίσουν το σπίτι σας.

Όχι, μόνο θα είναι δύσκολο να διατηρήσετε καθαρό το σπίτι σας, αλλά θα είναι σχεδόν αδύνατο τα παιδιά σας να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους, αν το περιβάλλον στο οποίο διαβάζουν είναι ακατάστατο.

Για να μπορέσετε λοιπόν να οργανώσετε ή καλύτερα να βάλετε σε τάξη τα πράγματα γύρω σας, σας έχουμε μερικά μαμαδίστικα tips.

1. Φτιάξτε πρόγραμμα

Καταγράψτε σε έναν πίνακα όλα εκείνα που πρέπει να κάνει κάθε μέρα το παιδί σας. Να διαβάσει, να ετοιμάσει την τσάντα του για την επόμενη ημέρα, να ξεκουραστεί κάποια λεπτά, να ετοιμάσει ρούχα και παπούτσια, να πάει νωρίς για ύπνο.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά σας θα κάνουν όλα τα παραπάνω και θα ελέγχει τα επιτεύγματά του μέσα στην ημέρα.

2. Εβδομαδιαία ντουλάπα

Δείτε μαζί το πρόγραμμα του παιδιού σας, ελέγξτε ποιες ημέρες έχει γυμναστική και διαλέξτε τα ρούχα που θα φορά ανά ημέρα. Έτσι το πρωί θα γλιτώσετε χρόνο από το να ψάχνει «τι να φορέσει!».

3. Βάλτε τάξη στο γραφείο

epistrofi sto sxoleio 2

Κακά τα ψέματα, τα παιδιά και δη εκείνα των πρώτων τάξεων του δημοτικού δεν συμμαζεύουν αρκετά το γραφείο τους. Για αυτό λοιπόν βοηθήστε τα εσείς να βάλουν τάξη. Χωρίστε σε διαφορετικές μολυβοθήκες τα μολύβια, τα στυλό, τους μαρκαδόρους, τα χρώματα και τις γόμες. Ζητήστε τους μια φορά την εβδομάδα να ξύνουν όλα τα μολύβια που θα υπάρχουν στο γραφείο τους, ώστε να υπάρχει πάντα έστω και ένα μολύβι με μύτη που θα τους επιτρέπει να γράψουν τις εργασίες τους.

4. Οργανώστε τα πάντα σε φακέλους

Υπάρχουν φωτοτυπίες που πρέπει να κρατήσουν τα παιδιά σας, φωτοτυπίες που δεν θα χρειαστούν, φωτοτυπίες που θα πρέπει να επιστρέψουν και φωτοτυπίες που θα θέλουν να κρατήσουν για ενθύμιο. Κανένα πρόβλημα. Αγοράστε διάφανους φακέλους, κολλήστε αυτοκόλλητα, ονοματίστε τους και έτσι θα βρίσκετε ό,τι χρειάζεστε οποιαδήποτε στιγμή το χρειάζεστε.

5. Βοηθήστε τα με το κολατσιό

epistrofi sto sxoleio 3

Σίγουρα στα μικρότερα παιδιά εσείς έχετε τον έλεγχο για το τι θα μπει στην τσάντα φαγητού, στα μεγαλύτερα παιδιά όμως, δώστε τη δυνατότητα της επιλογής. Βάλτε σε ένα ντουλάπι καλάθια με ετικέτες. Αλμυρό, γλυκό, δημητριακά, ψωμάκια και κρουασάν, φρούτα. Βάλτε μέσα έτοιμα σνακ (σπιτικά ή μη) και δώστε τους την επιλογή να διαλέξουν από όποιο καλάθι ό,τι θέλουν. Έτσι, πάντα θα υπάρχει στην τσάντα τους κάτι που διάλεξαν τα ίδια και όχι κάτι που διαλέξατε εσείς.

Με τα παραπάνω tips σίγουρα η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει ευκολότερη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved