Έξυπνοι τρόποι να βοηθήσετε το παιδί σας να κατανοήσει τα μαθηματικά

Πώς το παιδί θα μάθει να μη "φοβάται" τα μαθηματικά.

Νίκη Παπανικολάου
Έξυπνοι τρόποι να βοηθήσετε το παιδί σας να κατανοήσει τα μαθηματικά
Οι αριθμοί και οι μαθηματικές πράξεις αγχώνουν τα παιδιά.

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται με τα μαθηματικά και οι γονείς δεν ξέρουν πώς να τα βοηθήσουν.

Οι αριθμοί και οι πράξεις τα αγχώνουν ακόμα κι αν μετά από λίγη προσπάθεια καταφέρνουν να λύσουν την άσκηση.

Το ζητούμενο δεν είναι να γίνουν τα παιδιά σας ...διάνοιες στα μαθηματικά αλλά να βελτιώσουν την άποψη που έχουν για το συγκεκριμένο μάθημα.

simmigeis-arithmoi.jpg

Δοκιμάστε τα εξής:

Κάντε τα μαθηματικά διασκεδαστικά

Υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί τόποι και παιχνίδια που μπορούν να κάνουν την εκμάθηση των μαθηματικών ευχάριστη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθημερινές δραστηριότητες για να διδάξετε στο παιδί σας μαθηματικές δεξιότητες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε παιχνίδια ή σνακ για να δείξετε απλή πρόσθεση και αφαίρεση ή μετρήστε τον αριθμό των σκαλοπατιών στο σπίτι σας.

Εστιάστε στα απλά μαθηματικά

Πριν προχωρήσετε σε πιο σύνθετα μαθηματικά προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει γερές βάσεις στα βασικά. Ξεκινήστε εστιάζοντας στην απλή πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση. Μόλις κατακτήσει αυτές τις δεξιότητες, μπορείτε να προχωρήσετε και σε πιο σύνθετες πράξεις.

Χρησιμοποιήστε παραδείγματα πραγματικής ζωής

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας να κατανοήσει τα μαθηματικά είναι η χρήση παραδειγμάτων από την πραγματική ζωή. Για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε για ψώνια, ζητήστε να σας βοηθήσει να υπολογίσετε το κόστος των προιόντων που αγοράζετε. Αυτό θα το βοηθήσει να δει την πρακτική εφαρμογή των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή.

Κάντε εξάσκηση

Όπως κάθε άλλη δεξιότητα, η εξάσκηση είναι το κλειδί για την κατάκτηση των μαθηματικών. Δώστε στο παιδί σας πολλές ευκαιρίες να εξασκήσει τις μαθηματικές του δεξιότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα εργασίας, διαδικτυακές ασκήσεις ή προβλήματα εξάσκησης. Ενθαρρύνετε το να εξασκείται τακτικά για να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που έχει ανάγκη.

maths.jpg

Να είστε υπομονετικοί και υποστηρικτικοί

Η εκμάθηση μαθηματικών μπορεί να είναι απογοητευτική για ορισμένα παιδιά. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και υποστηρικτικοί, ειδικά όταν κάνουν λάθη. Ενθαρρύνετέ τα να συνεχίσουν να προσπαθούν και προσφέρετε θετική ενίσχυση όταν έχουν τη σωστή απάντηση. Θυμηθείτε, κάθε παιδί μαθαίνει με τον δικό του ρυθμό, επομένως είναι απαραίτητο να μη το πιέζετε.

Αναζητήστε επιπλέον βοήθεια όταν χρειάζεται

Εάν το παιδί σας εξακολουθεί να παλεύει με τα μαθηματικά παρά τις προσπάθειές σας, μη διστάσετε να αναζητήσετε επιπλέον βοήθεια.

Συμπερασματικά, η βελτίωση των μαθηματικών δεξιοτήτων του παιδιού σας απαιτεί υπομονή, εξάσκηση και δημιουργικότητα και με τη βοήθειά σας θα μπορέσει να τις αποκτήσει.

Πηγή: mathnasium.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved