Πέντε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα δίδυμα στο σχολείο

Τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα δίδυμα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς; 

Πέντε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα δίδυμα στο σχολείο

Η προσαρμογή των διδύμων στο σχολείο είναι ένα γεγονός που αγχώνει τους γονείς. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της συνύπαρξης ή όχι στην ίδια τάξη, αλλά αρκετά ακόμα ζητήματα που προκύπτουν στην πορεία.

Ζητήματα που πιθανόν να μην είχατε σκεφτεί ή δεν είχατε συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα.

Ας δούμε τα πέντε πιο συχνά από αυτά:

Κανείς δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει

Τα δίδυμα που είναι ολόιδια και ντύνονται παρόμοια, είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει ένας τρίτος. Ακόμα και οι συμμαθητές τους δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν ποιος είναι ποιος. Και μπορεί αυτό να είναι διασκεδαστικό τον πρώτο καιρό, γίνεται όμως αρκετά κουραστικό όταν συνεχίζεται και επαναλαμβάνεται.

Χωριστά ή μαζί στην τάξη;

Ξεκάθαρη απάντηση όπως γράψαμε και σε σχετικό άρθρο, δεν υπάρχει. Η απόφαση ανήκει στο γονιό και στα παιδιά καθώς δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική από τα σχολεία για το αν τα δίδυμα πρέπει να είναι μαζί ή όχι στην ίδια σχολική αίθουσα.

didima

Κοινούς ή διαφορετικούς φίλους;

Το γεγονός ότι τα δίδυμα μοιάζουν, δεν σημαίνει ότι έχουν την ίδια προσωπικότητα. Έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και φίλους. ‘Η μήπως όχι; Ένα σημαντικό «πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι γονείς διδύμων είναι με τις προσκλήσεις σε πάρτι γενεθλίων ή για παιχνίδι σε σπίτι. Τι κάνουν όταν η πρόσκληση είναι μόνο για ένα από τα δύο παιδιά ενώ τα δίδυμα έχουν συνηθίσει να είναι συνέχεια μαζί; Εξηγείτε στο παιδί ότι την επόμενη φορά θα πάει κι εκείνο μόνο του στο πάρτι του φίλου του χωρίς τη συνοδεία του ή της αδελφού/ ής του/ης. Για να αποφύγετε δε τα δράματα, φροντίστε να έχετε προγραμματίσει μια δραστηριότητα εκτός σπιτιού.

Ανταγωνισμός

Και φυσικά μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός ανάμεσα στα δίδυμα και μάλιστα όχι μόνο για τις επιδόσεις τους στο σχολείο και για πιο απλά πράγματα. Όπως ποιος είναι πιο ψηλός, πιο γρήγορος, ποιος είναι μεγαλύτερος ( ναι, συμβαίνει κι αυτό ουκ ολίγες φορές). Πολλοί γονείς διδύμων καλούνται λοιπόν να βρουν τρόπους αυτός ο ανταγωνισμός να παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα κι όχι να πυροδοτεί καβγάδες.

Τα πάντα διπλά

Όχι δεν μπορούν να αρκεστούν σε ένα. Θέλουν να έχουν το δικό τους ( βιβλίο, παιχνίδι, gadget, ρούχο, κ.ο.κ.). Ειδικά όταν είναι μικρά τα δίδυμα, θεωρούν αυτονόητο ότι ο καθένας θα έχει τα δικά του ( και ίδια) πράγματα κι όχι διαφορετικά που θα μπορούσαν να ανταλλάσσουν.

Πηγή: twinderelmo.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved