5 απλοί τρόποι για να βοηθήσετε το έφηβο παιδί σας να κάνει εύκολα φίλους

Ο έφηβος σας είναι αδέξιος κοινωνικά; Θέλετε να βοηθήσετε τον / την έφηβό σας κάνει φίλους;

5 απλοί τρόποι για να βοηθήσετε το έφηβο παιδί σας να κάνει εύκολα φίλους

Για τους εφήβους, οι φίλοι αποδεικνύονται μια προσωπική ομάδα υποστήριξης που παρέχει αίσθημα ασφάλειας και ενισχύει τα επίπεδα εμπιστοσύνης. Ξέρετε ότι ως γονέας μπορείτε να βοηθήσετε τον έφηβο να ρίξει τις κοινωνικές αναστολές του και να κάνει φίλους;

Διαβάστε παρακάτω πέντε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να βοηθήσετε τον / την έφηβο να κάνει φίλους εύκολα.

Τονώστε την αυτοπεποίθηση του εφήβου
Οι έφηβοι έχουν ανάγκη κάποιον να τονώνει το ηθικό τους πιο συχνά απ’ ότι στις μικρότερες ηλικίες. Επαινέστε το παιδί σας για τα επιτεύγματά του και κάντε του εποικοδομητική κριτική όταν χρειάζεται. Ο έφηβος σύντομα θα γίνει ενήλικας και γι’ αυτό θα πρέπει πλέον να ζητάτε πιο συχνά και να λαμβάνετε υπόψη σας τις ιδέες και τις απόψεις του.

Ενθαρρύνετέ τον να συμμετάσχει σε δραστηριότητες
Η παρακολούθηση της τηλεόρασης και τα παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορεί να είναι οι αγαπημένες του δραστηριότητες αλλά δεν θα πρέπει να είναι οι μόνες. Ενθαρρύνεται τον έφηβό σας να βγει από το σπίτι, να συμμετέχει σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν αλληλεπίδραση με άλλους, να ασχοληθεί με ένα νέο χόμπι. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να συναντηθεί και να νιώσει άνετα με άλλους έφηβους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα.

Αναπτύξτε τη μεταξύ σας επικοινωνία
Η καθιέρωση μιας υγιούς σχέσης γονέα-παιδιού είναι ένα από τα βήματα για να γίνει το παιδί σας ένα καλύτερο άτομο. Οι έφηβοι που έχουν μια θετική σχέση με τους γονείς τους έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να έχουν υγιείς σχέσεις με τους συνομηλίκους τους. Ακούστε πραγματικά αυτά που έχει να σας πει το παιδί σας. Δώστε του να καταλάβει ότι μπορεί να υπολογίζει στην αγάπη και την υποστήριξή σας.

Βοηθήστε τον να αναπτύξει τις επικοινωνιακές του ικανότητες
Συζητήστε μαζί τους για ό,τι τον απασχολεί, ό,τι τον κάνει δυστυχισμένο ή ανήσυχο. Βοηθήστε τον να μάθει να εκφράζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, να εκφράζεται. Πολλοί έφηβοι είναι ντροπαλοί και εσωστρεφείς και ο καλύτερος τρόπος να τους βοηθήσουμε είναι να τους αφήσουν να μιλήσουν και να κυριαρχήσουν στην τέχνη της συζήτησης.

Αποδεχτείτε τον/ την όπως είναι
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον/ την έφηβο σας είναι να είστε υποστηρικτικοί. Αποδεχτείτε τα ελαττώματα του παιδιού σας και βοηθήστε το να διαμορφώσει τις δεξιότητές του. Ο έφηβός σας μπορεί να έχει κάποιες κοινωνικές αδυναμίες, αλλά δώστε του τον χρόνο και τον χώρο για να επεξεργαστεί τα πράγματα από μόνος του. Πάντα σιγουρευτείτε ότι προσφέρετε άνευ όρων αγάπη στον έφηβο. Η υποστήριξή σας για αυτόν δεν πρέπει να εξαρτάται από την κοινωνική του επιτυχία.

Πηγή: Momjunction

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved