Όλα όσα θέλω να πω στην έφηβη κόρη μου

Μια μαμά γράφει στην έφηβη κόρη της για όλα όσα όμορφα πράγματα θα έρθουν στη ζωή της μεγαλώνοντας.

Μία Μαμά
Όλα όσα θέλω να πω στην έφηβη κόρη μου
Bigstock

Αγαπημένη μου κόρη,

ξέρω ότι αυτή τη στιγμή τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την εξωτερική σου εμφάνιση, τους βαθμούς και τους φίλους σου.

Θυμάμαι ακόμα την αντίδρασή σου όταν έμαθες ότι δεν σε κάλεσαν σε ένα πάρτι και ένιωθες ότι ο κόσμος τελείωσε.

Πριν το καταλάβεις όμως, όλο αυτό θα είναι μια μακρινή ανάμνηση.

Η ανάγκη σου να γίνεις αποδεκτή αυτή τη στιγμή, σε οδηγεί μερικές φορές να κάνεις πράγματα που δεν ταιριάζουν με τον χαρακτήρα σου ή να συμβιβαστείς.

Αυτό όμως θα αλλάξει, θα μεγαλώσεις και δεν θα φοβάσαι να κάνεις όσα πιστεύεις.

Σήμερα, το να βλέπεις το στήθος σου να μεγαλώνει, να παίρνεις βάρος, να έχεις σπυράκια ή ρυτίδες, σε τρομάζει. Κοιτάς τη μητέρα σου και τους δασκάλους σου και σκέφτεσαι, δεν θέλω να γεράσω.

Και όταν βλέπεις γυναίκες στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο να μιλούν για το πόσο όμορφα νιώθουν που μεγαλώνουν, δεν τις πιστεύεις.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχεις ζήσει για να μάθεις πώς είναι να νιώθεις ήρεμη και ικανοποιημένη από τον εαυτό σου. Πίστεψέ με όμως, κάθε χρόνος που περνά θα γνωρίζεις τον εαυτό σου και θα αισθάνεται καλύτερα.

Θα βρεις την αληθινή φιλία και αγάπη και θα αναρωτηθείς γιατί μέχρι τώρα είχες αρκεστεί σε κάτι λιγότερο. Ο αριθμός των φίλων σου δεν θα έχει πια καμία σημασία γιατί θα οι φίλοι σου θα είναι λίγοι και καλοί. Θα είναι η άγκυρά σου και δεν θα νιώθεις την ανάγκη να ανήκεις σε άλλη ομάδα φίλων ή να έχεις μια έντονη κοινωνική ζωή. Θα δεις πόσο σπάνια είναι η αληθινή φιλία και θα θέλεις να την περιφρουρήσεις.

Τώρα μισείς να μένεις μέσα τα Σαββατοκύριακα επειδή νιώθεις ότι χάνεις κάτι σημαντικό από τη ζωή σου και σου φαντάζει απίστευτα βαρετό να δεις τηλεόραση και να πας νωρίς για ύπνο.

Όμως, θα έρθει η στιγμή που θα νιώσεις μια αίσθηση γαλήνης και δεν θα φοβάσαι να μείνεις μόνη με τις σκέψεις σου.

Δεν θα σε πειράζει αν σε συμπαθούν όλοι . Αντί να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους άλλους, θα θέλεις να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

Πάνω απ 'όλα, θα συνειδητοποιήσεις ότι θέλεις να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο, να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν, ανεξάρτητα από τους άλλους.

Θα έρθει η στιγμή που δεν θα δίνεις πια τόσο σημασία στην εμφάνισή σου και στο βάρος σου. Θα μάθεις ποιο στυλ σου ταιριάζει και δεν θα σε ενδιαφέρουν πλέον οι τάσεις της μόδας.

Θα δεις ότι αυτά τα χαλαρά στήθη, οι ραγάδες και η κοιλιά που τόσο φοβόσουν, δεν σημαίνουν τίποτα σε σύγκριση με την αγάπη που θα έχεις για τα παιδιά σου.

Θα είναι τα πάντα για σένα και θα αγαπήσεις τον εαυτό σου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Θα σε νοιάζει αν οι φιλίες και οι σχέσεις σου είναι αληθινές και ενδιαφέρουσες ακόμα κι αν δεν μιλάς συχνά με τις φίλες σου.

Θα σε νοιάζει να μπορείς να ξαπλώνεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι κάθε βράδυ και να ξέρεις ότι έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό.

Αυτό σημαίνει ότι κάνεις το καλύτερο δυνατό χωρίς όμως να …χάσεις τον εαυτό σου.

Δεν θα είναι τόσο δύσκολο να αγαπήσεις και να αποδεχτείς τα ελαττώματά σου. Δεν θα είναι τόσο δύσκολο να αναγνωρίσεις και να αποκτήσεις τις δυνάμεις σας.

Ξέρω ότι δεν σου αρέσει αυτή τη στιγμή, αλλά αν συνεχίσεις να ακούς την εσωτερική σου φωνή, να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να κάνεις ό,τι σου φαίνεται σωστό, όλα αυτά που σου έγραψα παραπάνω, θα έρθουν νωρίτερα από όσο νομίζεις. Στο υπόσχομαι.

Με αγάπη

Η μαμά σου.

Πηγή: scarymommy.com

(ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved