Λέω στην κόρη μου καθημερινά πόσο έξυπνες, ταλαντούχες και ικανές είναι οι γυναίκες

Όταν έμαθα ότι περιμένω κορίτσι φοβήθηκα...

Μία Μαμά
Λέω στην κόρη μου καθημερινά πόσο έξυπνες, ταλαντούχες και ικανές είναι οι γυναίκες
Bigstock

Ήξερα ότι η ζωή για ένα θηλυκό είναι πιο δύσκολη. Αυτό είναι γεγονός. Οι γυναίκες εκτός του ότι δεν έχουν ίσες ευκαιρίες με το ανδρικό φύλο, τους ασκείται περισσότερη κριτική, υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι, πέρα από όλα αυτά υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που ανησύχησα όταν έμαθα το φύλο του μωρού μου.

Οι γυναίκες είναι ανταγωνιστικές, θέλουν να είναι οι άλλες γυναίκες ευτυχισμένες, αλλά όχι περισσότερο από εκείνες. Υπάρχει ζήλια στο γυναικείο φύλο. Φυσικά αυτό δεν είναι θέμα φύλου, αλλά χαρακτήρα. Όμως από προσωπικές εμπειρίες αυτό έχω διαπιστώσει, και νομίζω δεν είμαι η μόνη που έχει βιώσει άσχημες συμπεριφορές από γυναίκες.

Θα έπρεπε να είμαστε όλες μια γροθιά, να κοιταζόμαστε με συμπόνια και καλοσύνη, όλες έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, είναι συγκλονιστικό να είσαι γυναίκα, ένα ατόφιο θαύμα! Είμαστε η ίδια η φύση, και αντί να ενωθούμε, ψάχνουμε να βρούμε πώς θα κλέψουμε η μια τη λάμψη της άλλης.

Ήξερα ότι η κόρη μου θα περάσει τα ίδια με εμένα, αλλά πίστευα στη νέα γενιά, στην αλλαγή που έχει ήδη γίνει, στην γυναικεία αλληλεγγύη που τα τελευταία χρόνια ανθίζει όλο και πιο πολύ.

Πάντα της έλεγα όμορφα λόγια για άλλες γυναίκες. Πέρναγε μια άλλη μαμά στο δρόμο και έλεγα «Κοίτα πόσο όμορφη είναι αυτή η γυναίκα». Φρόντιζα να σχολιάζω πάντα και κάτι άλλο πέρα από την ομορφιά. Η κόρη μου άκουγε κάθε μέρα να λέω για άλλες γυναίκες, πόσο ικανές, έξυπνες, δυναμικές, ταλαντούχες, περήφανες είναι. Έβλεπε να γεμίζω με θαυμασμό και μεγαλώνοντας έκανε και εκείνη το ίδιο!

Η κόρη μου δεν ένιωσε ζήλια και κακία για άλλο κοριτσάκι, γιατί πάντα κοιτούσε να είναι καλύτερη από τον χθεσινό εαυτό της και όχι από τη διπλανή της.

Μάθετε στα κορίτσια σας να αγαπάνε τον εαυτό τους τόσο πολύ που καμιά ανασφάλεια να μην τις κάνει να φερθούν άσχημα σε ένα άλλο κορίτσι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved