Η κόρη μου είναι η ασφάλειά μου

Ποιος είπε ότι μόνο τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια μαζί μας;

Μία Μαμά
Η κόρη μου είναι η ασφάλειά μου
Bigstock

Η κόρη μου με αγκάλιασε και μου είπε: «Μαμά, όταν είμαι στο σχολείο και δεν νιώθω καλά, έχω ανάγκη την αγκαλιά σου».

Και τότε σκέφτηκα, πως κι εγώ, όταν κάτι πάει στραβά μέσα στην ημέρα μου, απλά κλείνω τα μάτια και σκέφτομαι τη στιγμή που θα γυρίσω σπίτι και θα πάρω αγκαλιά το παιδί μου και θα μυρίσω την πιο όμορφη μυρωδιά του κόσμου.

Νιώθω ασφάλεια κοντά στο παιδί μου

Αυτό είναι κάτι που δεν το παραδέχονται πολλοί γονείς, γιατί θεωρούν ότι μόνο τα παιδιά πρέπει να χρειάζονται τους γονείς τους και να είναι το καταφύγιό τους.

Όμως κατάλαβα ότι αυτό που μου δίνει ώθηση να είμαι δυνατή για την κόρη μου, είναι η αγάπη της. Η κόρη μου είναι η δύναμή μου και η ασφάλειά μου. Η τύχη και η ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι για εκείνη είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις. Λένε πως οι ψυχές των παιδιών μας, μας διαλέγουν πριν καν ακόμα κατοικήσουν μέσα μας. Τι καλό έχω κάνει για να αξίζω να με διαλέξει αυτό το υπέροχο κορίτσι;

Μεγαλώνει και την θαυμάζω. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα παραδειγματιζόμουν από εκείνη. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα γινόταν η έμπνευσή μου. Ότι θα υπήρχε ένας λόγος ύπαρξης μεγαλύτερος από οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσα να φανταστώ.

Η κόρη μου είναι ο άνθρωπος που με κάνει να αποφορτίζομαι από μια δύσκολη μέρα. Η κόρη μου καταφέρνει με μια αγκαλιά της να διώξει όποιο άσχημο συναίσθημα νιώθω. Η κόρη μου είναι εκείνη που με κάνει να νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα όσα έρχονται στον δρόμο μου. Για εκείνη έγινα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και την ευχαριστώ για όλες τις φορές που έγινε για εμένα το καταφύγιό μου και για όσες φορές ένιωθα ότι καταρρέω και ότι χάνω το μυαλό μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved