Μαύροι κύκλοι στα μάτια των εφήβων: Αίτια και πώς θα τους αντιμετωπίσετε φυσικά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους μαύρους κύκλους στα μάτια των εφήβων.

Μαύροι κύκλοι στα μάτια των εφήβων: Αίτια και πώς θα τους αντιμετωπίσετε φυσικά
Bigstock

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα σύνηθες δερματολογικό πρόβλημα σε άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Μπορούν να εμφανιστούν λόγω κούρασης, άγχους ή αϋπνίας και ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να τους αντιμετωπίσετε φυσικά.

Μαύροι κύκλοι στα μάτια των εφήβων – Αίτια

Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να εμφανιστούν σε έφηβα αγόρια και κορίτσια. Τα αίτια ποικίλουν:

Περικογχική υπερχρωμία

Η υπερβολική μελάγχρωση κάτω από τα μάτια του παιδιού είναι ένας από τους πιο πιθανούς λόγους για την παρουσία μαύρων κύκλων στα μάτια μακροχρόνια. Μπορεί να εμφανιστεί λόγων παθήσεων όπως είναι η μελανοκυττάρωση του δέρματος και η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση, η οποία οφείλεται σε αλλεργικές αντιδράσεις ή σε δερματίτιδα.

Λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια

Το λεπτό και σχεδόν διάφανο δέρμα κάτω από τα μάτια κάνει τις φλέβες πιο εμφανείς δίνοντας στο συγκεκριμένο σημείο μία πιο σκούρα απόχρωση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι μαύροι κύκλοι συνήθως γίνονται πιο εμφανείς τις μέρες της περιόδου.

Κληρονομικότητα

Οι μαύροι κύκλοι είναι κληρονομικοί σε κάποιες περιπτώσεις και το παιδί ενδέχεται να έχει γενετική προδιάθεση να τους εμφανίσει.

Beautiful Caucasian Teenage Girl Is Lying On Bed And Is Bored, Sad. Teenage Depression And Lonelines

Συγκεκριμένα φάρμακα

Κάποια φάρμακα όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε ορμονοθεραπείες είναι πιθανό να προκαλέσουν την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Εκτός από τους γενετικούς και ιατρικούς λόγους, στην εμφάνιση μαύρων κύκλων συμβάλουν και ψυχολογικοί λόγοι ή ο τρόπος ζωής. Πιο συγκεκριμένα, άλλοι λόγοι που μπορεί να παρατηρήσετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια των εφήβων:

Πώς να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια των εφήβων φυσικά

Τα καλά νέα είναι ότι οι μαύροι κύκλοι μπορούν να αντιμετωπισθούν φυσικά με τους εξής τρόπους:

  • Χρήση κρύας κομπρέσας: Η εφαρμογή κρύας κομπρέσας στα μάτια του παιδιού θα βοηθήσει στη συστολή των διεσταλμένων αιμοφόρων αγγείων και θα μειώσει το πρήξιμο.
  • Επαρκής ύπνος: Βεβαιωθείτε ότι το παιδί κοιμάται αρκετές ώρες. Ο επαρκής και καλή ποιότητα ύπνος θα μειώσει το άγχος του παιδιού θα βοηθήσει στην εξαφάνιση των μαύρων κύκλων.
  • Χρησιμοποιήστε φακελάκια τσαγιού: Βάλτε φακελάκια τσαγιού στο ψυγείου και αφού παγώσουν, χρησιμοποιήστε τα για να κάνετε κρύες κομπρέσες στα μάτια του παιδιού. Το τσάι περιέχει καφεΐνη που βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, ενώ παράλληλα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Τέλος, το τσάι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.
fakelaki-tsagiou.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Lynda Sanchez

  • Βρείτε το κατάλληλο μαξιλάρι: Βρείτε ένα μαξιλάρι ώστε το παιδί να κοιμάται με το κεφάλι ελαφρώς ανασηκωμένο. Η στάση αυτή θα βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος των ματιών.
  • Χρήση αντηλιακού: Βεβαιωθείτε ότι το παιδί βάζει καθημερινά αντηλιακό προσώπου και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved