Σπυράκια: Ρουτίνα καθαρισμού προσώπου για 11χρονα

Τέσσερα βήματα για καθαρό πρόσωπο χωρίς σπυράκια.

Σπυράκια: Ρουτίνα καθαρισμού προσώπου για 11χρονα

Όπως το να φοράει ένα παιδί αποσμητικό ή να βουρτσίζει τα δόντια του, έτσι και η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος είναι μια συνήθεια που δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό πρόγραμμα του παιδιού σας. Δείτε το ως ένα μπόνους περιποίησης της επιδερμίδας που θα βοηθήσει και στην καταπολέμηση της ακμής!

Γύρω στην ηλικία των 11 ετών, οι ορμόνες αρχίζουν να επηρεάζουν την εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματός των παιδιών και θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα περιποίησης προσώπου για το μικρό σας, ώστε να αντιμετωπίσει τα ενοχλητικά σπυράκια.

Αρχικά επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για να μάθετε τον τύπο του δέρματος του παιδιού σας και έπειτα προχωρήσετε στην αγορά των προϊόντων που προτείνονται για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας των 11χρονων παιδιών σας.

Tέσσερα βήματα αρκούν για να κάνουν το δέρμα πιο λείο και λαμπερό.

Τέσσερα βήματα για καθαρισμό προσώπου 11χρονων αγοριών και κοριτσιών

routina-omorfias.jpg

Πλύσιμο προσώπου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό σε μια ρουτίνα περιποίησης από το να πλένει κανείς το πρόσωπό του πολύ καλά. Το πρόσωπό μας καταλήγει να εκτίθεται σε πολλά στοιχεία κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως λάδι, βρωμιά, ιδρώτα και πολλά άλλα. Όταν μένουν όλα τα παραπάνω στο πρόσωπο, οι πόροι θα φράξουν και μπορεί να αναπτυχθεί ακμή ή αλλιώς ενοχλητικά σπυράκια.

Μια εξαιρετική στιγμή για να πλύνει ένα παιδί το πρόσωπό του είναι αφού έχει βουρτσίσει τα δόντια του το πρωί και το βράδυ. Η ρουτίνα περιποίησης δέρματος (για 11χρονα) θα πρέπει να ξεκινά με ένα απαλό καθαριστικό. Εάν βλέπετε ήδη κάποια σπυράκια ακμής ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε ένα ειδικό καθαριστικό σαπούνι που θα σας προτείνει ο φαρμακοποιός ή ο δερματολόγος του παιδιού σας. Τα καθαριστικά σαπούνια απομακρύνουν όλη τη βρωμιά και τη λιπαρότητα από το δέρμα.

Πριν εφαρμόσουν το καθαριστικό σαπούνι τα παιδιά σας, ζητήστε τους να πλύνουν τα χέρια τους! Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν ζεστό νερό. Πείτε τους ότι δεν κάνει να χρησιμοποιούν καυτό νερό, μιας και το πολύ ζεστό νερό θα στεγνώσει το δέρμα του παιδιού σας. Πείτε τους επίσης να μην ξεχνούν να πλένουν το λαιμό τους και να μην τρίβουν πολύ δυνατά το δέρμα τους.

Περιποίηση της ακμής

OK, το παιδί σας έχει σπυράκια με πύον. Μπορεί να νιώθει αηδία, να το ενοχλούν γι' αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίσετε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΕΤΕ. Ένα προϊόν ακμής, ειδικό για σπυράκια, με σαλικυλικό οξύ, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να απαλλαγεί από τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων, που μπορεί να φράζουν τους πόρους και να μειώσει το πρήξιμο και την ερυθρότητα στο πρόσωπο λόγω των σπυριών αυτών.

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό προϊόν για να αντιμετωπίσετε τα απροσδόκητα σπυράκια που έκαναν την εμφάνισή τους και φαίνεται να ενοχλούν το παιδί σας. Εφαρμόζοντας το προϊόν πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, θα δει το μικρό σας μεγάλη διαφορά.

Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα

Μία καλή ενυδατική κρέμα βοηθά στην αναπλήρωση των φυσικών ελαίων του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το δέρμα με τυχόν έλαια που μπορεί να λείπουν από αυτό. Δεδομένου ότι πλέον γνωρίζετε τον τύπο του δέρματος του παιδιού σας, θα μπορείτε να βρείτε αυτή που του ταιριάζει καλύτερα με τη βοήθεια του δερματολόγου σας ή του φαρμακοποιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα με καταπραϋντικές ιδιότητες εάν τα παιδιά σας έχουν ξηρό δέρμα ή δέρμα με ακμή και σπυράκια. Εάν το δέρμα του παιδιού σας τείνει να είναι πιο ευαίσθητο, μια απαλή ενυδατική κρέμα θα ήταν η σωστή επιλογή. Και πάλι, φροντίστε ώστε να εφαρμόζει την κρέμα στο πρόσωπο και το λαιμό του.

Αντηλιακό

Το να φοράει ένα παιδί αντηλιακό είναι πολύ σημαντικό! Ο ήλιος εκπέμπει βλαβερές ακτίνες 365 ημέρες το χρόνο. Αυτές οι ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη που θα επηρεάσει το δέρμα του καθώς μεγαλώνει. Φροντίστε να βάζει το παιδί σας καθημερινά αντηλιακό με SPF30 και οξείδιο του ψευδαργύρου για να προστατεύεται το δέρμα του από τις ακτίνες UV. Προσθέτοντας τα παιδιά αντηλιακό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους από την ηλικία των 11 ετών, αποκτούν μια εξαιρετική συνήθεια να φροντίζουν το δέρμα τους ώστε να είναι ασφαλές κάθε μέρα πριν φύγουν από το σπίτι.

Μπορείτε να ζητήσετε από τον φαρμακοποιό σας ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία -2 σε 1 δηλαδή- ώστε να βάζει μόνο ένα προϊόν στο δέρμα του.

Ως γονείς θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας ότι η σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σε νεαρή ηλικία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων περιποίησης και αυτοεκτίμησης. Η εφηβεία φέρνει πολλές προκλήσεις και μία από αυτές, είναι τα σπυράκια στο πρόσωπο. Ξεκινώντας από την ηλικία των 11 ετών, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας θα προωθήσει υγιεινές συνήθειες και θα βοηθήσει το παιδί σας να νιώθει το δέρμα του καθαρό, υγιές και φυσικά απαλλαγμένο από την ακμή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved