Οι φράουλες στη διατροφή των παιδιών: Τέσσερα οφέλη και δύο συνταγές για λαχταριστά σνακ (vids)

Ποια είναι τα οφέλη τη φράουλας για τα παιδιά;

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών και ως γνωστόν, υγιεινή διατροφή χωρίς φρούτα και λαχανικά δε γίνεται.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παιδιών και θωρακίζουν τον οργανισμό τους. Τα φρούτα δε, την περίοδο αυτήν έχουν την τιμητική τους. Ένα από τα φρούτα της άνοιξης είναι και οι φράουλες που τόσο αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Ποια είναι τα οφέλη της φράουλας για τα παιδιά;

Κάνουν καλό στην όραση
Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α η οποία δυναμώνει τα μάτια και συμβάλλει στην καλή όραση.

Συμβάλλουν την καλή λειτουργία της καρδιάς
Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μία ουσία που μειώνει την κακή χοληστερόλη και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των αρτηριών.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Οι φράουλες είναι πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
Η φράουλα είναι χαμηλή στον γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι η κατανάλωσή της δεν προκαλεί μεγάλη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης συμβάλλει στη ρύθμιση της γλυκόζης, το οποίο συνεπάγεται ότι η κατανάλωσή της μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τις φράουλες στη διατροφή των παιδιών;

Εκτός από το να τις φάτε σκέτες, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εντάξετε τις φράουλες στην καθημερινή σας διατροφή. Δείτε παρακάτω δύο ιδέες για υγιεινά και λαχταριστά σνακ που μπορείτε να φτιάξετε αξιοποιώντας τις φράουλες που έχετε στο σπίτι.

Μπουκίτσες ενέργειας με βρώμη και φράουλες



Κέικ με φράουλες



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved