Πέντε θαυματουργοί τρόποι & μία συνταγή για να φάει το παιδί σας αρακά... με χαρά (vid)

Απλοί τρόποι για να καταφέρετε το παιδί σας να φάει αρακά!

Πέντε θαυματουργοί τρόποι & μία συνταγή για να φάει το παιδί σας αρακά... με χαρά (vid)

Είναι από τις τροφές που αν και τις εισάγουμε σχετικά νωρίς στη διατροφή του, αργότερα έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν την αποφεύγουν. Ο αρακάς είναι μικρός αλλά... θαυματουργός για αυτό και πρέπει να τον εντάξουμε στη διατροφή τους. Δείτε πώς θα το κάνετε εύκολα και αποτελεσματικά

Εισάγετε αργά τα νέα τρόφιμα

Η ποικιλία είναι το κλειδί για μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά (μαζί με τα περισσότερα τρόφιμα) αποτελούν μια νέα αντίληψη για τα παιδιά και τα νήπια. Εάν θέλετε να αρχίσετε να εισάγετε τα μπιζέλια στη διατροφή τους, θα πρέπει να αρχίσετε σιγά-σιγά αρχικά ως νέα γεύση και υφή.

Να είστε υπομονετικοί

Αποφύγετε να σχολιάζετε το τι ή πόσο το παιδί σας τρώει, ακόμα και αν δυσκολεύεστε να δαγκώσετε τη γλώσσα σας. Όσο περισσότερο επιμένετε ότι το παιδί σας τρώει τα μπιζέλια, τόσο πιο πιθανό είναι να τους αντισταθεί. Ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά και θυμηθείτε ότι θα χρειαστεί χρόνος για το παιδί σας να συνηθίσει να τρώει μπιζέλια και νέα λαχανικά.

Κάντε νέες γευστικές συνταγές

Δημιουργήστε νέες συνταγές που είναι ζωντανές στο χρώμα, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού φωτεινών λαχανικών για να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να τα φάνε. Τα μπιζέλια είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό για χρήση σε συναρπαστικές συνταγές λόγω του φωτεινού πράσινου χρώματος.

Κάντε γεύματα διασκεδαστικά!

Δοκιμάστε να γευματίσετε διασκεδαστικά, ώστε να απολαμβάνουν το φαγητό μαζί σας στο τραπέζι.

Να είστε έξυπνοι με το μαγείρεμα σας

Εάν το παιδί σας αρνείται συνεχώς να τρώει τα μπιζέλια, ήρθε η ώρα να γίνετε έξυπνοι στην κουζίνα. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με αρακά και να είστε βέβαιη ότι θα του αρέσει και μάλιστα πολύ!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved