Πώς μπορούν να παίρνουν τα παιδιά όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά;

Φαντάζει απίστευτο αλλά, όσο τα μικρούλια μας βρίσκονται ακόμη στα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης, ο οργανισμός τους έχει μεγαλύτερες διατροφικές ανάγκες ακόμη και από αυτές των ενηλίκων.

Πώς μπορούν να παίρνουν τα παιδιά όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά;

Χρειάζεται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τις βιταμίνες που θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν πιο σωστά και ισορροπημένα, για αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές εμείς οι μανούλες με τη διατροφή τους. Υπάρχουν τροφές που μπορεί να μην τους φαίνονται δελεαστικές, όμως περιλαμβάνουν όλους τους θρεπτικούς «συμμάχους», όπως το σίδηρο ή τις βιταμίνες A, B και C, που θα θέσουν γερά θεμέλια για τη ζωή τους μετέπειτα. Πώς, όμως, θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, όταν οι μικροί μπόμπιρες αποφεύγουν τις πιο πλούσιες σε βιταμίνες τροφές, που δεν είναι άλλες από τα φρούτα και τα λαχανικά;

polivitamines 2Αν ένα παιδί δεν είναι ιδιαίτερα δεκτικό με το φαγητό, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να «κατευθύνει» μία μαμά το διαιτολόγιο του μικρού της προς μία υγιεινή και πλούσια σε βιταμίνες διατροφή. Παράδειγμα, να αδειάσει το ντουλάπι της κουζίνας από ανθυγιεινά σνακ και όταν το παιδί παραπονιέται πως πεινάει, να του προσφέρει ένα πρόχειρο γεύμα με φρούτα ή λαχανικά. Μία καλή ιδέα θα ήταν να προσκαλέσει το μικρό της σε ένα ατελείωτο παιχνίδι στην κουζίνα ή ακόμη και να ζητήσει την πολύτιμη βοήθειά του στο μαγείρεμα. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία, περνώντας ποιοτικό χρόνο με το μικρό της, να του αναλύσει τα οφέλη των συγκεκριμένων τροφών και, γιατί όχι, να του αλλάξει και γνώμη.

vitamines gia paidia 3Συνήθως μία από τις μεγαλύτερες «μάχες» που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς οι μαμάδες, είναι να καταφέρουμε το παιδί μας να αγαπήσει τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς γνωρίζουμε πως σε αυτά βρίσκονται τα πιο πολύτιμα στοιχεία. Αν όλες μας οι προσπάθειες αποβούν «άκαρπες», μπορούμε να εμπλουτίσουμε το διαιτολόγιό του με πολύτιμα συμπληρώματα διατροφής*, ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν το ευρύ φάσμα αναγκών ενός παιδικού οργανισμού που βρίσκεται στην ανάπτυξη. Τότε θα ξέρουμε σίγουρα πως έχουμε «μπουστάρει» τα μικρούλια μας, με όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν στις παραπάνω τροφές και τα βοηθούν να μεγαλώσουν ισορροπημένα.

polivitamines 3


Γνώριζες πως η έλλειψη σιδήρου μπορεί να είναι η αίτια που το παιδί σου δεν είναι συγκεντρωμένο; Κι όμως, όταν το προσωπάκι του γίνεται ωχρό, εκδηλώνει μειωμένη ή υπερβολικά έντονη δραστηριότητα, καλύτερα να το «ψάξεις» γιατί από πίσω μπορεί να κρύβεται σοβαρή έλλειψη σιδήρου. Αν το παιδί παρουσιάσει κάτι από τα παραπάνω, σημαίνει πως χρειάζεται περισσότερη βιταμίνη Β2, ώστε να μπορέσει ο οργανισμός του να μεταβολίσει ευκολότερα το σίδηρο που λαμβάνει, άρα να αυξήσει και το ποσοστό του.

Όσο προστίθενται το σχολείο, το φροντιστήριο και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες στην καθημερινότητα των παιδιών, τόσο οι ανάγκες αυξάνονται, αφού το σώμα και το μυαλουδάκι τους… κουράζεται περισσότερο από πριν. Μόνο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α και οι βιταμίνες συμπλέγματος Β, θα καταφέρει να αντεπεξέλθει. Τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά, ενισχύουν τον φυσιολογικό μεταβολισμό του και συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Συγκεκριμένα το σύμπλεγμα βιταμινών Β ενδείκνυται για την καλύτερη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν σε ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας.

polivitamines 4


Ξέρω πόσο σημαντικό είναι για σένα να νιώθεις ότι προσφέρεις στο αγγελούδι σου το καλύτερο. Να είσαι σίγουρη πως η πολυβιταμίνη ALTION Kids Polyvitamins, που συμπεριλαμβάνει το εκχύλισμα από 22 φρούτα και λαχανικά Oxxynea®, είναι η πιο ασφαλής επιλογή αφού είναι απαλλαγμένη από συντηρητικά και τεχνητά χρώματα, δεν περιέχει γλουτένη, ούτε λακτόζη, καθώς επίσης δεν περιέχει ζελατίνη ζωικής προέλευσης, αλλά πηκτίνη μήλου! Πριν αποφασίσεις να τη δοκιμάσεις, συμβουλεύσου πρώτα τη γνώμη του παιδίατρου που παρακολουθεί το μικρό σου και σίγουρα θα σε κατευθύνει σωστότερα, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που έχει.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

** Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 98168/31-10-2017
Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97664/30-10-2017
Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97666/30-10-2017
Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97665/30-10-2017
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας στον ΕΟΦ.
***VI-80505-ALTION-12/2018

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved